FK Crvena zvezdaFudbalSrbija

,,Momci nisu imali za benzin, prašak za pranje, ali atmosfera kao nigde“

Dejan Kelhar je proveo šest meseci u Crvenoj zvezdi, mada taj period pomalo liči na filmsku priču. Osvojena je titula u sezoni kada su igrači skupljali novac za renoviranje svlačionice, vladala besparica, pa ipak i sa ove distance na to gleda kao pozitivno životno iskustvo, o čemu je govorio u intervjuu za Sportal.

– To su mi rekli kad sam došao, već je to bilo pri kraju. Ali video sam druge stvari. Znači, neću sad da govorim o imenima, ali bili su tu neki mlađi igrači. Vidim da na parkingu stoji auto već par dana. Pa ono, je li se nešto pokvarilo i to. Nisu momci imali ni za benzin. Pa nije bilo na kraju možda ni praška da se peru dresovi. Bilo je par takvih informacija koje su došle, koje nisu jednostavne. Ali sve je to dobro kad čovek doživi. Da li je mlad, da li je star. Kako god u životu osetiš da nije lako, moraš da nešto i naučiš iz toga i da uzmeš za dobro.

Možda taj sastav crveno-belih nije imao novca, ali je imao pravu atmosferu, timski duh, na kraju ih je to dovelo i do uspeha. Slovenac ističe da atmosferu kakvu je doživeo u tih šest meseci u Beogradu nije ni pre, ni posle.

– Pa, evo, baš mnogo smo se smejali Mrđinim forama, Savo je isto bio sjajan. Mnogo toga niste mogli da vidite, bilo je teških, sumornih dana, ali takva ekipa, ja takvu atmosferu nisam imao nigde. Evo, stvarno mi tako nije bilo ni u Sloveniji, ni u Ljubljani nije bila takva atmosfera. Mrđa, Nine, Pećo, ja, Savo… Tu je bila uvek neka zaje*ancija, tako da to mi je najviše ostalo u sećanju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet