ATPTenis

,,Možda se Đoković i Nadal zajedno povuku na kraju godine“

Jedan od najiskusnijih svetskih teniskih novinara, Ubaldo Skanagata, u intervjuu za Mondo diskutovao je o mogućnosti da se na kraju ove sezone povuče ne samo Rafael Nadal, već da to učini i njegov dugogodišnji rival, Novak Đoković.

– Rekao bih da sve zavisi od završnice sezone. U ovom momentu Nadal je ubeđen da je i dalje profesionalni teniser koji može da se takmiči na najvišem nivou. Verovatno i Novak ima slično mišljenje. Ukoliko dožive razočaranje do kraja sezone, onda se možda obojica povuku na kraju godine. Naravno, veće šanse za to su kod Nadala, posebno ako rezultati budu slabi. Đoković voli da se takmiči, mada ne na nekim drugim turnirima koji nisu slemovi. Da bi bio spreman za grend slem, moraš da igraš neke turnire pre toga, da stekneš samopouzdanje i slično. Onda to daje šansu drugim igračima da veruju više u sebe. Moraš da budeš zadovoljan svojom igrom da bi nastavio da se baviš tenisom.

Nesumnjivo je da srpski as i dalje ima veliku želju da se takmiči, ali je i priznao da povremeno ima problem sa nedostatkom motivacije. Od početka sezone snašlo ga je baš svašta, zaključno sa povredom na Rolan Garosu.

– Da Novak sad ima 22 grend slema, a Rafa 24, onda bi Đoković gurao još sigurno. Sad zna da ne mogu da ga stignu. Ako mu ne bude dobro išlo na Olimpijskim igrama i na US openu, onda može da bude problem. Ne znamo šta može da se dogodi, možda u Njujorku ne bude trenirao dovoljno, pa izgubi od nekoga u ranoj fazi takmičenja. Ništa se ne zna. Videćemo šta će da se dogodi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet