Fudbal

Murinjo: Saudijska Arabija? Nikad ne reci nikad

U periodu između dve sezone gde će dosta klubova promeniti trenera, Portugalac pažljivo prati i čeka pravu opciju, željan je što pre da se vrati na posao, istovremeno i oprezan.

Spreman sam da počnem ponovo. Ponekad kada se rastanete sa nekim klubom potreban vam je odmor, da razmislite, procesuirate stvari. Ovog puta, već prvog dana kako sam otišao, bio sam spreman da nastavim dalje. Osećam se jako, dobro, zaista sam spreman, ali ne bih da napravim pogrešan izbor. Moram da budem strpljiv, ne mogu da prihvatim nešto samo zbog pritiska da moram da se vratim. Generalno, teško je započeti novi posao u martu ili aprilu, tako da je moj cilj da počnem ponovo od leta.

Saudijski klubovi su već pokušavali da ga privole na svoju klupu, ne odbacuje mogućnost da i on završi na blistom istoku.

Kristijano je otvorio vrata ka toj ligi… Da budem trener u Saudijskoj Arabiji? Ako misliš u budućnosti… Nikad ne reci nikad. Imao sam već ponudu, ekonomski moćnu, ali sam je odbio jer Roma, evropski fudbal, ciljevi i požrtvovanost su mi bili bitniji. Ako me pitaš za budućnost, iskustvo me je naučilo da nikad ne kažem nikad. Bio sam u Saudijskoj Arabiji da gledam Boks, Formulu 1, da se vidim sa prijateljima, nisam išao da potpišem nikakav ugovor. Imam vremena do kraja sezone da donesem pravu odluku.

Morao je još jednom Žoze Murinjo da se vrati na period u Romi, nekako je otišao na mala vrata, iako je odveo klub u dva evropska finala.

Izgledalo je kao da se nije desilo, jer kada ljudi pričaju o meni, više su fokusirani na ono što se desilo pre 15, 20 godina. Toliko je dobrih trenera u Evropi i najčešće najbolji treneti treniraju najbolje timove, one sa većom mogućnošću da dođu do finala. Poslednjih godina ja sam igrao tri finala, jednu sa Mančester Junajtedom i dva sa Romom. Ako pogledate u poslednje dve godine, jedini sam sa dva evropska finala. Gledam na to pomalo kroz šalu, ali istovremeno i sa ponosom, jer posebno kada uradite to sa klubom koji nema istoriju u evropskim takmičenjima shvatate koliko je to zaista nešto posebno. Ove godine neću biti ni u jednom finalu, ali nadam se da ću sledeće godine biti jedini sa tri finala u četiri godine“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet