Fudbal

Murinjo se nudi za selektora?

Portugalac mora polako da razmišlja o budućnosti.

Kako odmiče sezone čini se da je sve jasnije kako će Žoze Murinjo morati da traži novi posao od leta. Bez obzira na to što je poprilično jasno kroz medijske istupe prebacivao loptu u dvorište vlasnika, nema nikakvih naznaka da će mu Roma ponuditi novi ugovor nakon juna naredne godine. Italijanski mediji navode da bi samo veliki rezultat u nastavku sezone mogao da ostavi Murinja na klupi Vučice, polako kreću i spekulacije kuda bi mogao dalje.

Mesecima se piše o mogućnosti odlaska u Saudijsku Arabiju. Istini za volju, sam Murinjo je podgrevao te priče rekavši da će jednog dana sigurno raditi u toj zemlji. Nedavno se dopunio, dodao da taj dan nije sutra, a ni prekosutra, što je javnost protumačila kao želju da za još jednim angažmanom u nekom od evropskih klubova pre nego što se zaputi na bliski istok. Za sada deluje da nema prilike koja bi mu se otvorila, rešenje bi možda mogla da bude uloga selektora.

U brazilskim medijima su se pojavili navodi da se Murinjo nudi čelnicima tamošnjeg saveza kao rešenje za selektora. Fernando Diniz je samo privremeno preuzeo Karioke, postojala je želja da se angažuje Karlo Anćeloti, međutim, šuška se da je Real Madrid bliži odluci da ga zadrži i posle ove sezone. Štaviše, sam Murinjo je rekao da očekuje takav ishod.

Ovo nije prvi put da se Murinjo dovodi u vezu sa brazilskom reprezentacijom. Još u januaru je Karlos Alberto, nekadašnji reprezentativac, rekao da će Murinjo biti naredni selektor Brazila, trajno.

Ovo ću direktno da kažem. Murinjo će najverovatnije da bude novi selektor Brazila. Ovo su vesti koje zvanično objavljujem. Murinjo me je pitao da mu budem pomoćnik u stručnom štabu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet