KošarkaSrbija

Muta Nikolić: KLS je zaslužan za zlato juniora

Iskusni trener, Miroslav Muta Nikolić, veruje da je KLS idealan put za mlade igrače.

O zlatnoj medalji juniorske ekipe se mnogo priča i piše narednih prethodnih dana. S razlogom naravno, s obzirom da je to jedna od pozitivnijih stvari u srpskoj košarci u poslednje vreme. Jedan od onih koji već duže vreme vodi bitku za mlade igrače je iskusni Muta Nikolić, koji je još jednom apostrofirao značaj KLS za ovakve uspehe.

„Kroz utakmice u KLS dobili su preko potrebne minute na terenu i stekli su rutinu igrajući sa starijima i fizički jačima od sebe. I ne samo to, naučili su nešto i samo gledanjem. To je izuzetno važno za mlade igrače. Iz tog razloga moramo da ojačamo KLS i maksimalno da pružimo podršku tom projektu. To sam oduvek govorio, i kad sam bio trener Partizana, to govorim i sada, jer odatle smo svi mi potekli.

KLS mora da bude prirodni put razvoja za svu tu talentovanu decu. Jer, mnogi od njih kad napune 18 godina nemaju gde da igraju i zato odlaze u Mađarsku i Bugarsku, što je potpuno pogrešno. Spas za sve te talentovane i mlade igrače treba da bude Košarkaška liga Srbije.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet