ATPTenis

Nadal: Važnije mi je to da mogu da igram, nego da osvojim titulu

Posle pobede u polufinalu Australijan opena, Španac je otkrio da je razmišljao o tome da se oprosti od igranja tenisa na ovom turniru.

– Bilo je dosta razgovora sa timom, sa porodicom o tome šta može da se desi ako se stvari nastave tako. Razmišljao sam da će ovo možda biti šansa da se oprostim od svega. To je bilo pre nekoliko meseci. Činjenica da sam sada ovde, to ne mogu da opišem rečima. Svaki dan je bio problem sa tim stopalom. Sumnja i dalje postoji i verovatno će postojati do kraja karijere. Imam problem koji ne može da se popravi. Zato i ponavljam, najvažnije mi je što mogu da igram i da se takmičim na ovako visokom nivou trenutno.

Nadal će imati priliku da u finalu protiv Medvedeva osvoji rekordni 21. grend slem.

– Moj cilj sada jeste da pobedim, ali pre svega želim da igram tenis i da uživam na terenu. Imam takmičarski duh kao i uvek, ne mogu protiv svoje prirode, to je moj DNK. To sam što jesam, želim da se takmičim i važnije mi je to da mogu da igram, nego da osvojim titulu. Bitnije mi je da mogu da radim ono u čemu uživam, važnije od same grend slem titule.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet