ATPTenisVESTI DANA

Nadal: Volite igru, imajte strast, gajite pozitivan stav i budite vredni

Španac je osvojio 21. rekordni grend slem posle maratonskog finala sa Medvedevim.

Kada bih u razmatranje uzeo sve – čitav scenario, kako su se stvari odvijače, značaj meča, rekao bih da ovo bez sumnje jeste najveći povratak u mojoj karijeri. Kada sam imao dva seta zaostatka situacija je bila kritična. Međutim, sport je nepredvidiv, zar ne? Standardna situacija je da izgubite 3:0 u setovima u tom trenutku, ali sa druge strane, u drugom setu sam imao dosta prilika, zar ne? Sve vreme sam sebi ponavljao da imam šansu, znao sam da sam propustio mnogo prilika, a da u nekim situacijama nisam imao ni sreće. Samo sam želeo da nastavim da se borim i da pružim sebi šansu da preokrenem. To sam i učinio. Imao sam i malo sreće. Veoma sam radostan, imao sam na ovom turniru mnogo situacija u kojima sam bio blizu titule, a nisam uspeo. Mnogo sam radio na tome da imam šansu da osvojim ovaj trofej.

Pitanje na konferenciji je bilo da li se oseća kao najbolji teniser u istoriji.

Ne, iskreno ne želim da menjam svoju tačku gledišta. Znam da je 21 poseban broj, ali pre svega sam zadovoljan time što sam osvojio još jednu grend slem titulu u ovoj fazi moje karijere. Ipak, ne bih da menjam mišljenje koje sam izneo pre neki dan. Neću reći da sam zasluženo osvo.jio ovu titulu jer su je mnogi zaslužili. Zaista verujem da sam sve vreme bio pozitivan duhom, borio sam se šest meseci da se oporavim od povrede. Bilo je mnogih teških trenutaka, teških razgovora, nisam znao da li ću moći da se vratim u takmičarski ritam. Poenta svega je da uživam u ovakvim trenucima.

Nadal je dao poslednji atom snage da osvoji trofej koji mnogi smatraju njegovim najvećim dostignućem u karijeri.

Bez sumnje je najneočekivanije. I ono koje me je lično najviše iznenadilo. Sada sam fizički uništen, jedva mogu da mislim. Podrška publike je bila neverovatna i bio sam veoma emotivan tokom celog meča. Bio sam veoma umoran i nisam mogao da slavim kao što to inače radim, ali sam sve osećao u sebi. Želeo bih da se zahvalim i Danilu, on je veliki šampion i lepo je prihvatio poraz. On je uvek bio fin prema meni. Ne znam da li su navijači uticali na njega, ali uvek je lakše kada je publika na vašoj strani. Voleće njega publika ovde u budućnosti, u to nema sumnje jer je sjajan igrač.

Imao je rekorder i poruku za kraj.

Volite igru, imajte strast, gajite pozitivan stav i budite vredni. To je sve, zar ne? I bitni su pravi ljudi, koji će biti uz vas. Mislim da je to sve.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet