KošarkaSrbijaVESTI DANA

,,Nadam se da Srbija nikad neće imati stranca u reprezentaciji“

Nova uzdanica hrvatske reprezentacije je Džejlen Smit, mnoge evropske države, pa i sve sa prostora bivše Jugoslavije odlučile su se za to da naturalizuju strance dok se Neven Spahija uzda da Srbiji neće to biti potrebno.

To je nakaradno pravilo Fibe i nikada se sa njom neću složiti. Reprezentacija je zapravo identitet jedne škole košarke, nacije, kulture… Ako je Srbija došla u tu fazu da potpiše sa strancom, onda smo ja i moji istomišljenici kapitulirali. Iskreno se nadam da do toga neće doći.

Hrvatski stručnjak je u razgovoru za MozzartSport rekao da razume zašto su se mnogi odlučili za takve opcije, ipak, veruje da našem nacionalnom timu tako nešto neće biti potrebno ni u budućnosti.

To je možda potrebno nekim reprezentacijama u koje nažalost ubrajam i nas. Mi nismo u stanju već 15-20 godina da proizvedemo plejmejkera, to mi nikad neće biti jasno. Ko se ljuti na ovo – ljuti. Ko se ne ljuti – dobro. Iskreno se nadam da Srbija kao košarkaška velesila nikada to nećete dozvoliti. Jer igranjem stranca u reprezentaciji gubite deo nacionalnog identiteta.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet