FudbalNemačka

Nagelsman: Životne odluke su druga dimenzija

Nemački selektor iza sebe ima, nažalost, tešku porodičnu priču, počinje od toga da mu je otac bio clan tajne službe, o čemu je govorio za Špigl, prisetivši se trenutka kada mu je to otkrio.

Pre toga sam samo malo primećivao i nisam mnogo razmišljao o tome. Ali nakon što mi je rekao gde zaista radi, bio sam taj sa kojim je najviše razgovarao o tome. To je bio i razlog zašto je često govorio da mu je svega previše. U njegovom poslu nije bilo razmene osećanja. Na kraju ga je to dosta opteretilo.

Takav način života odneo je danak, pošto se Nagelsman stariji ubio kada je sinu bilo 20 godina.

Često se vraćam na to. U to vreme sam bio na kursu za trenere u Oberhahingu kod Minhena, gde sam dobio C licencu. I odjednom je vođa kursa rekao da da izađem napolje. Sledećeg trenutka sam stajao sam ispred svog svekra, koji mi je rekao da se moj tata ubio. Moj tata nije ostavio samoubilačku poruku, nije bilo objašnjenja. Ali način na koji je sebi oduzeo život pokazao da je njegova odluka apsolutno jasna. To je bilo veoma loše za porodicu, ali mi je pomoglo da znam da je on zaista želeo da umre i da se nije radilo o vapaju za pomoć ili o signalu. Mislim da moram da poštujem takvu odluku.

Životni potresi kroz koje je Julijan Nagelsman morao da sazri učinili su da mu fudbalski izazovi ne budu teški kao što su možda drugima.

– Morao sam da donesem ozbiljne odluke, takođe da rasteretim svoju majku, koja je odjednom živela u velikoj kući bez svog muža. Sa svim sećanjima. Onda morate da odlučite da li ćete prodati roditeljsku kuću ili ne, da bi vaša majka ponovo ozdravila. Sve je to druga dimenzija u odnosu na pitanje da li će jedan ili drugi napadač igrati od početka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet