EvroligaKošarka

Nahbar: Bez dogovora FIBA-Evroliga nema budućnosti za evropsku košarku

Nekadašnji košarkaš a sada direktor Asocijacije evroligaških igrača jedan je od mnogih koji se nadaju da će dve organizacije naći način da funkcionišu u budućnosti uz saradnju o čemu je između ostalog i govorio u intervjuu za Sport Klub.

– Na kraju će obe strane biti prinuđene da se dogovore, neće biti drugog izbora, jer ovako obe strane gube. Bez dogovora FIBA-Evroliga nema budućnosti za evropsku košarku. Taj prostor koriste drugi sportovi, to se već dešava. Ne govorim o fudbalu koji je sve za sebe, već o odbojci, rukometu itd. Ovaj ‘rat’ nije dobar za sport, mlađe generacije gube interesovanje, opredeljuju se za druge sportove, što će se tek videti za pet-deset godina. Prethodnih godina je svaka strana vukla na svoje, nadam se da će pandemija da ubrza razgovore. Teško je reći koje je to tačno rešenje, ali mislim da će svako prvo morati da napravi korak nazad kako bi napravio dva napred. Pokazalo se da nije produktivno ići glavom kroz zid i gledati samo sopstvenu korist.

Nahbar ovu problematiku posmatra i iz ugla igrača čije interese zastupa.

– Evroliga je promenila format i ima više utakmica, a FIBA je vratila prozore tokom sezone. Niko neće da gubi ‘svoje’ utakmice jer one su to što donosi zaradu. Tu je glavni problem, tu treba naći kompromis. Važno je i igračima obezbediti odmor – mislim da jedan košarkaš u evroligaškom klubu ima najteži raspored i najopterećniji je, čak i kada se uzmu i drugi sportovi u obzir. Uvek kad razgovaramo s Evroligom, ‘guramo’ ih da traže rešenje za taj problem.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet