EuroBasket 2022Košarka

Najbolji igrač rivala Srbije izbacio brata iz reprezentacije!

Reprezentaciju Srbije od 1. septembra očekuje takmičenje u Evrobasketu, a u grupi će između ostalih biti i reprezentacija Poljske.

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka čini sve kako bi izbacio svog mlađeg brata, Marsela Ponitku iz reprezentacije.

Mateuš me ne prihvata u ekipi, ne vidi nikakvu šansu da sarađuje sa mnom u nacionalnom timu. Ako ima neki problem sa mnom nekada dođe da to rešimo kao muškarci„, rekao je Marsel Ponitka, a sada je dobio i odgovor:

Marsel i njegovi roditelji stalno prave žrtve od sebe. Ja sam započeo samostalan život sa 19 godina, a od tada mene i moju suprugu konstantno vređaju moji roditelji kojima se kasnije pridružio Marsel“, rekao je Mateuš Ponitka.

Poznatiji od ove dvojice, Mateuš Ponitka rekao da nema nameru da nastupa u istom timu sa svojim bratom, pa će selektor Poljske Igor Miličić morati da bira između njih dvojice.

„U ovom momentu nema nikakve šanse da rešimo konflikt i ne mogu da zamislim da igramo u istom timu. Ako selektor odluči da je Marsel korisniji od mene, vrlo rado ću mu prepustiti mesto„, jasan je Mateuš.

Na kraju, odgovorio je na brojne optužbe da on kroji tim Poljske umesto selektora.

Ako mislite da ja biram ko igra za reprezentaciju pokažite mi dokaz toga. Rekao sam selektoru da možemo da pričamo o taktici, da nije moj posao da pričam o igračima. Na njemu je da donese te odluke, a ne na meni. Pre nego što sam se priključio timu rekao sam da neću da učestvujem u tome, a onda se stvorila drama„, završio je Mateuš Ponitka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet