EvroligaKK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

NBA komplimenti: Teodosić, Papalukas, neki od najvećih umova…

Patrik Beverli je profesionalnu karijeru najpre gradio u Evropi, igrao je u Ukrajini, Grčkoj i Rusiji pre nego što je dobio šansu u NBA ligi. Kako sve češće imamo poređenja između američkog i evropskog košarkaškog proizvoda, stila igre, pristupa i umeća igrača, imamo jednog koji poznaje oba da iznese mišljenje.

– Osim superzvezda, igrači imaju slične veštine kao oni u inostranstvu. Ako biste uzeli te momke i samo ih zamenili, a da niko ne zna šta im piše na poleđini dresa, nisi mogao da razlikuješ. Momci u Evropi znaju kako da igraju na pravi način. Igraju izuzetno čvrsto, sve je izgrađeno na timskoj igri. Oni razumeju igru i znaju kako da igraju. Govorim o nekim od najvećih umova koje sam ikada video da ljudi imaju. Teodoros Papalukas, koji je bio mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, momak, koji je bio mađioničar sa loptom. Ne samo pametan na terenu, već inteligentan u životu i pokazuje vam stvari na terenu gde biste rekli: Prokletstvo, nisam to ni video.

Pre svega Nikola Jokić i Luka Dončić dali su Amerikancima novi pogled na Evropljane. Protok igrača između dva kontinenta je nikad obimniji, deo američke javnosti se sve više oduševljava onim što nudi evropska košrka.

– Igrao sam sa gomilom momaka, ali sam osećaj igre, vizija igre, ovi momci to rade od svojih 13-14 godina. Veština između Evrolige i NBA je uvek postojala. Mislim da u Evropi veličina, brzina i fizikalije počinju da se kombinuju sa skupom veština. Zato vidite momke poput Viktora Vembanjame, Luke Dončića i Nikole Jokića.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet