ABAEvroligaKK Crvena zvezdaKošarka

Nedović: Topić će otići odavde kao bolji igrač i čovek

Kalendarska godina se bliži kraju, te smo u prilici da sumiramo urađeno, što je učinio i pouzdani šuter iz redova Crvene zvezde.

Mislim da je uvek moglo bolje. Pre svega mislim na taj trofej ABA lige, koji nam je izmakao, ali mislim da je mnogo uticao taj domaći teren u finalu. Ove godine smo na dobrom putu da obezbedimo tu prednost. Meni su se desile jako lepe stvari u ovoj godini, tako da mogu da kažem da je ova godina za mene jako uspešna, i eto, samo zdravlje da nas posluži i da napravimo još bolje rezultate i na terenu, i van njega.

Crveno-beli će u nastavak sezone ući jači za još dvojicu igrača, Nemanja Nedović je kratko prokomentarisao dolazak Fredija Gilespija, zatim se opširnije osvnuo na Nikolu Topića.

Fredi je došao iz evroligaške ekipe, i mislim da su jasni njegovi kvaliteti. Sigurno da će mu biti namenjena određena uloga u našoj ekipi. Jako mi je drago što je Top sa nama. Ja znam koliko je teška odluka bila da se vrati u Zvezdu. Na nama je sad da mu pomognemo koliko god je moguće, da se što pre adaptira, i da ne oseti pritisak koji nosi ovaj dres, nego jednostavno da igra svoju igru, i da uživa u košarci, jer još je mlad i sjajna karijera je pred njim. Presrećan je, ali je bila jako teška odluka. Ja kada sam ga pozvao pre jedno petnaestak dana, bio sam baš, da kažemo ubeđen, to jest, hteo sam da ga ubedim da se vrati u Zvezdu. Ali onda kada sam malo razmislio, i kada sam se stavio u njegovu poziciju, shvatio sam da je jako nezahvalna pozicija, i jako teška odluka koja treba da se donese. Jako je nezahvalno očekivati od momka koji ima 18 godina da on donese tu odluku sam. Ono što sam ja mogao da mu kažem jeste da priča sa ocem pre svega, i sa ljudima koji su mu bitni, i da zajednički donesu odluku. To se ispostavilo kao tačno, i to je uradio, i drago mi je što je danas sa nama. Mislim da će imati dosta prostora i za napredak i za igru, i da ćemo mu svi zajedno pomoći da, kao što svi znamo, ode u Ameriku, kao mnogo bolji igrač, i kao bolji čovek.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet