ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

,,Nejpir igra za sebe, protivnici su ga provalili“

Crvena zvezda ne igra ni blizu očekivanja, izgubili su četiri utakmice zaredom, igrači su na meti kritika, a Nenad Miljenović vidi veliki problem zbog načina na koji igra Šabaz Nejpir.

– On igra za sebe, u nekom svom ritmu i u ritmu svojih poteza, kako bi on hteo. Ne deluje mi kao da ima širu sliku, da li je to dobro za ekipu i kako to treba da izgleda celokupno. Sad ekipe ‘provalile’ da mu ne prija prosto agresivnost defanzivna, kako na lopti tako i u ‘pik end rolu’, jer ne voli da se reši lopte. Samim tim ceo napad Zvezde nema nikakav ‘flou’ jer on ne pušta loptu na vreme, a onda uđe Teodosić pa onda sve izgleda normalno. Vidi kako Teo lako pusti loptu, a to je razlika, u tim detaljima kada neko oseća ekipu, kada je neko pravi plejmejker, a sa druge strane neko ko realno nije.

Nekadašnji plejmejker je bio gost u emisiji Eurolegaue Chit Chat izneo je stav da iskusni košarkaš igra više na kredit, nego što je to zaslužio prikazanim.

– Nejpir već pokazuje nekim rešenjima da on je više na poziciji dva nego na poziciji jedan, što za Zvezdu možda i nije dobro, jer se sigurno očekivalo od njega da bude nosilac, a da Teo bude neko ko će da pripomogne, a ne da nosi Zvezdu tokom cele sezone. A na kraju će ispasti drugačije, da će Teo morati da bude taj koji će da nosi. Mislim da se trener Sferopulos onako malo reputacijski odlučio za Nejpira u smislu ‘derbi je, imamo neku prednost, bolje i da izgubim sa Nejpirom nego da sad pustim Jaga’. Iako je Jago bio odličan.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet