OdbojkaVESTI DANAŽenska

Nema im ravnih na planeti, Plave dame su odbojkaške kraljice!

Kruna je ostala tamo gde joj je mesto – 0:3 (24:26, 22:25, 17:25).

Loše je Srbija otvorila meč, dala protivnicama zalet svojim greškama. Brzo se ekipa konsolidovala, napad je proradio, razigralo se više opcija, blok je odlično funkcionisao. Brazil je tvrd orah, na svaki poen ili niz odgovara istom merom, ušlo se u neizvestan finiš uvode deonice. Bojana Drča blokom donosi dve set lopte, nisu iskorišćene. Tijana Bošković je donela treću, Brazilke šalju loptu u aut.

Nestvarna odbojka u drugom setu! Ponovo je Brazil bolje otvorio, poveo sa 4:1 i dugo diktirao tempo. Vratile su se naše u egal negde na polovini ovog perioda. Brazile vezuju tri poena za 16:13 a tada kreće rapsodija Plavih dama. Pokrenula ju je Tijana Bošković, as Jovane Stevanović najavio je kanonadu, serija je bila 7:0. Nije tu bio kraj, Brazil pravi novi niz, i onda kada je momentum bio na njihovoj strani, tri vezana poena Srbije za osvajanje drugog seta.

Druga priča na početku treće deonice. Sada su Plave dame bolje ušle u set, nizovima poena gradile prednost, sve do 15:8 kada je selektor Brazila morao da traži tajm-aut jer je njegovoj selekciji utakmica izmicala iz ruke. Nije bilo tu mnogo toga što se moglo uraditi, Srbija je u strašnom naletu i izborila je osam meč lopti. Drugu je Tijana Bošković iskoristila naše devojke su odbranile zlato!

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet