EngleskaFudbal

Nevil: Den bi promenio celu psihologiju u Junajtedu

Mogućnost da Mančester Junajted angažuje Dena Ešvorta, aktuelnog sportskog direktora Njukasla, u ostrvskim medijima je dobila pažnju maltene kao veliki igrački transfer.

– Ako Den zaista dođe, mislim da postoji velika šansa da se cela psihologija u klubu promeni. On je vođa, koji može vrlo brzo da promeni takvu strukturu. Ne kažem da će dolazak u Mančester nužno doneti uspeh, ali vidite da klub postavlja ljude, koji znaju šta treba da rade. Nismo imali takve ovde više od deset godina.

Pored onoga što je pomenuti funkcioner uradio u Brajtonu i Njukaslu, Geri Nevil je podsetio i na njegov rad od koga plodove ubiru engleske reprezentacije.

– U reprezentaciji Engleske, Den je radio sa mladim timovima do 18 i do 21 godine, kao i u ženskoj reprezentaciji. Pogledajte uspehe koje su ovi postigli poslednjih godina. Naravno, ti uspesi nisu samo njegova zasluga, ali on je imao veliki uticaj na sve ono što se događalo u Fudbalskom savezu. Pre njega, organizacija u federaciji je bila užasna, ali je Den sredio mnoge stvari i učinio to da strukture funkcionišu savršeno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet