ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

,,Nezamislivo je, a nije ni dozvoljeno, da u Evropskoj uniji države finansiraju klubove kao što Srbija finansira večite“

Cedevita Olimpija i Krka su doživele teške poraze u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom, to je bio povod da prvi čovek slovenačke košarke, Matej Erjavec, za tamošnje medije prokomentariše razliku u kvalitetu između srpskih i slovenačkih klubova.

Razlika je u finansijama. Zbog države i državnih sponzora, oba kluba mogu sebi da priušte igrače poput Kaminskog, Pantera, Tobija… Sa tim ne možete da se takmičite. Užasno je što su se utakmice igrale u istom kolu. Bili su to crni dani za slovenačku košarku, jer smo na delu videli kolika je razlika između slovenačke i srpske klupske košarke.

Novinari lista Večer upitali su predsednika Košarkaškog saveza Slovenije zašto država ne bi stala između nekog od tamošnjih klubova na isti način.

Bila bi to stvar od velikog interesa za Savez, jer bismo imali jak klub, više reprezentativaca i mladi igrači onda ne bi odlazili. Ali, to je nezamislivo! Ne samo u Sloveniji, već i u celoj Evropskoj uniji je nezamislivo da država finansira klubove kao što to čini Srbija. To nije dozvoljeno.

Dotakao se i nedavnog Mundobasketa gde je, između ostalog, Luka Dončić bez ikakve zadrške iskazivao nezadovoljstvo sudijama.

Suštinski je bio u pravu. Preterivao jeste, ali kada pogledate video – vidite koliko je udaraca dobio. To su sve bile lične greške. Sada treba ili menjati pravila ili poštovati postojeća. Ako Luka zaslužuje 40 slobodnih bacanja, neka ih dobije. Luka je dominantan košarkaš, verujem da ga je frustriralo što nije imao adekvatnu zaštitu. Nije prvi koji je bio nezadovoljan sudijama, isto je radio i Majkl Džordan. Luka može da se meri samo sa najboljima u istoriji. Srbi su nam se zahvalili. Rekli su nam da su najbolje suđenje imali protiv Kanade u polufinalu, baš zato što je Luka kritikovao sudije. Tada se kriterijum malo promenio.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet