FudbalLiga šampiona

Ni UEFA ne miruje – uvodi se F4 Lige Šampiona?!

Nakon ideje FIFA da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine, na red je došla i ideja UEFA što se tiče završnice Lige Šampiona. Naime, u medijima se pojavila informacija da čelni ljudi razmatraju uvođenje tzv. fajnl fora najelitnijeg evropskog takmičenja, a tim povodom se oglasio i prvi čovek krovne evropske organizacije – Aleksandar Čeferin.

Nismo o tome još diskutovali kako treba zbog pandemije koja nam uzima dan za danom. Ali, po mom mišljenju to bi bila sjajna stvar. Bilo bi neizvesnije takmičenje i mnogo interesantnije navijačima. Pričao sam o tome sa nekim predsednicima klubova, kao što je Al-Kelaifi (PSŽ) i on se slaže sa mnom. Fudbal je, recimo, veći od NFL-a, ali je Super boul ogroman spektakl. Moramo da rešimo jednostavnu jednačinu: da klubovima obezbedimo kompenzaciju za novac koji će izgubiti kao domaćini polufinalnih utakmica. Mislim da bi sve moglo najranije da zaživi u sezoni 2024/25, ne verujem da može brže„.

Čeferin je i ovaj put iskoristio priliku da pokaže da je izrazito protiv predloga da se SP igra na dve godine.

Siguran sam da se to neće desiti, jer je potpuni nonsens. To je populistički projekat koji bi uništio fudbal. Ide protiv svih principa našeg sporta, kao i Olimpijskih igara. Neverovatno je da fudbalska organizacija može da predloži tako nešto iako fudbaleri imaju ionako težak raspored, trebalo bi da igraju svakog leta veliko takmičenje koje traje po mesec dana. To bi pojelo i ženski fudbal. Južna Amerika i mi smo protiv toga, pa samim tim takvog Svetskog prvenstva neće ni biti„.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet