KošarkaSrbija

Nikolić: Srbija uvek ide u pohod na neku medalju

Iskusni trenerski vuk je u svom stilu za Sport Klub prokomentarisao žreb za Olimpijske igre, za njega je cilj uvek isti, neka od medalja.

– Šta ima da se priča o žrebu? Srbija uvek ide u pohod na neku medalju, to je suština. Kao da smo i jedna od, ma najjača kontinentalna sila. Kakve veze ima što smo na šampionatu sveta u Manili, izgubili finale od Nemačke. Ja ne mogu da se setim, posebno u višedecenijskoj trenerskoj karijeri, kada se neka naša generacija seniora spremala za veliko takmičenje, a da prećutno nije bilo za odličje. O tome se ne priča naglas ali je tako. Neće drugačije da bude ni za najveće sportsko takmičenje na leto.

Ne plaši se Miroslav Nikolić ni Amerikanaca, podsetio je na neke ranije duele i takmičenja, gde je naša selekcija osvajala medalje.

– Izvukli smo Amerikance, a odavno pišu o njihovom mogućem sastavu… Oni čitav život najavljuju najbolji tim, specijalno za Igre. Ma to rade otkada znam za ovaj sport. Pa, bio sam Željkov (Obradović) pomoćnik kada je SR Jugoslavija, a svi znaju ko je sve igrao tada, da ih ne nabrajam, odigrala protiv zvanično drugog američkog „drim tima“ svih vremena. Nekadašnji selektor, Aleksandar Đorđević, osetio je to kao igrač i kasnije, u Riju 2016. kao trener, a ja na klupi, oba puta srebro. Elem, dilema svih dilema, ko će, pa i tih Amerikanaca, u kakvom sastavu dolaze. Važi za sve učesnike. Ko će sve igrati, a uvek bude i povreda, na žalost, to je deo sporta generalno. Onda može realnije da se priča ko će dokle da dogura.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet