FudbalSrbija

Nikolić: Vreme je da se Partizan apdejtuje

Napravio je sjajni trener pauzu, želeo da pažljivo izabere narednu destinaciju, čekao ponude sa zapada, na kraju se ipak zaputio na bliski istok.

Čudni su putevi Gospodnji, a i fudbalski. Svi znaju za moju ideju da dođem do Liga petica, što je baš teško za srpske trenere u ovom trenutku. Triput sam bio na korak do posla, uložio sam dosta vremena da ostvarim ambiciju. Zatim, dolaze u obzir i lige poput turske, grčke, belgijske, Rusiju volim i sigurno ću se vratiti. Imao sam ponude sa svih adresa, ali ne volim da pričam o tome, ispada da se samoreklamiram. Sa Šabab Al Ahlijem sam u kontaktu dve godine, reč je o jednom od najvećih klubova tamošnjeg regiona i jednom od dva najveća u državi. Pobedila je logika, kad te neko toliko želi, kad ulaže trud da dođeš, valja ispoštovati. Zbog tih ljudi, ali i zbog dalje sreće u karijeri, rešio sam da prihvatam ponudu.

Obavezna i bolna tema kada je Marko Nikolić u pitanju je Partizan, nije odustao od namere da se kad-tad vrati u Humsku, što je ponovio za MozzartSport.

Neko bi trebalo da restartuje sistem. Vreme je da se Partizan apdejtuje. Ne može da se funkcioniše kao pre 30 godina. Ako su u stanju da se prilagođavaju klubovi sa Bliskog istoka ili Rusije, moramo i mi da idemo u korak s vremenom. Partizan ima dobru bazu i može realtivno brzo i lako da postane zdrav klub. Trenutno sam fokusiran na novi posao, u svakom klubu sam se ponašao kao da mi je dom, zato iza sebe imam sagrađene, a ne porušene mostove, u smislu ljudskih i stručnih odnosa, ali… Jednog dana ću se verovatno vratiti, jer nema lepše stvari od rada u svom gradu, svom klubu. Čak osećam potrebu da u nekom trenutku, zajedno sa grupom ljudi, uložim vanredno veliku energiju da pružimo sve što je u našoj moći Partizanu. Tamo samo tako može da se radi. A ni to ne znači zagarantovan uspeh. Ubeđen sam da će to biti. Kad? Ne zavisi od mene, ne mogu sam sebe da postavim na klupu. Kad dođe vreme. A doći će…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet