EngleskaFudbalTransferi

Notingem dogovorio najskuplje pojačanje u istoriji kluba!

Oborio skorašnji rekord.

Do ovog trenutka Notingem je zvanično doveo 14 pojačanja. Stiv Kuper je dobio dva nova golmana, po dva beka na obe strane, jednog štopera, četiri pojačanja u srcu veznog reda i trojicu ofanzivaca. Na tome Šumari nisu završili, pregovara se s još nekolicinom igrača, neki se kotiraju ko već završeni, pa se ne može sa sigurnošću reći ko će najpre biti promovisan kao 15. novajlija ovog leta.

Prema informacijama najpouzdanijih evropskih novinara blizu dolaska su Nil Maupej iz Brajtona i Husem Ouar iz Liona. Obojicu detalji dele od transfera, mada treba reći da su pojedini, doduše manje pouzdani izvori, naveli da se u ove transfere umešala konkurencija i da je zbog toga usledio zastoj. Kako god, i koji god po redu bio, očekuje se da svakog časa bude ozvaničen dolazak Morgana Gibsa-Vajta.

Informaciju da su dugi i naporni pregovori sa Vulverhemptonom urodili plodom je najpre podelio Džon Persi sa Telegrafa, zatim potvrdili svi viđeniji novinari i portali. Posle Džesija Lingarda, Emanuela Denisa i do danas najskupljeg pojačanja u istoriji nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, Taiva Avonjija, kao četvrog novajliju u ofanzivnom delu tima Kuper dobija igrača sa kojim je pre godinu dana sarađivao u Svonsiju. Gibs-Vajt je prošlu sezonu proveo u Čempionšipu, u dresu Šefild Junajteda, i ta pozajmica se pokazala kao pravi potez. Učinak od 13 golova i deset asistencija doneo mu je transfer u Notingem a Vulverhemptonu veliki profit. Sama osnovica od 25 miliona funti učiniće ga najskupljim pojačanjem u klupskoj istoriji, pored toga Vukovi mogu da računaju na lako ostvarive bonuse koji idu i do deset miliona funti, još neki bi mogli da donesu 42,5 miliona kao konačnu cifru, piše David Ornštajn sa Atletika.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet