ATPTenis

,,Novak će dominirati na narednim grend slemovima“

Novak Đoković je skinut sa trona što se Australijan opena tiče, Bogdan Obradović u razgovoru za Tanjug iznosi uverenje da nije rekao poslednju reč.

– Lopta je okrugla, treba sve to sačekati, i ajde da poželimo Novaku da se oporavi, jer je imao dugu, prošlu sezonu, vrlo napornu, sa mnogo osvojenih turnira. Verujem da će se Novak oporaviti i opet dominirati na narednim grend slemovima.

Prošla i ova sezona su borba srpskog asa i mlađe garde tenisera, poznati trener smatra da će tenis dugoročno profitirati od nje.

– Meni je i drago da se desila ta smena generacija, a s druge strane Novak slavi 410. nedelju na prvoj poziciji na svetskoj rang listi. Nekako je to i dalje pihtijasta masa u smislu da nema kontinuiranih rezultata u smislu osvajanja od strane jednog igrača. I to će se jednog dana završiti, Novak će otići u penziju. Ovo što Novak prenosi mlađim generacijama i podiže na neki način standarde njihove igre, će doprineti popularnosti tenisa globalno.

Najavio je Đoković da će birati na šta će se fokusirati ove godine, u grupu prioriteta spadaju Olimpijske igre.

– Osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., ali to Novaka sigurno ne zadovoljava. Njemu vreme teče i Đoković je svestan toga da će sledeće Olimpijske igre biti za četiri godine kada će on imati više od 40 godina. Pod znakom pitanja je kako će njegovo telo izgledati u tom trenutku. Jeste ovo nekako ‘poslednji voz’ i prava šansa da osvoji zlatnu medalju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet