ATPTenis

Novak: Da nisam motivisan, ne bih bio ovde

Posle tri godine imaćemo priliku da gledamo Novaka Đokovića na nekom od turnira u Sjedninjenim Američkim Državama s obzirom na to da nije imao dozvolu da uđe u ovu zemlju.

Srpski teniser igraće masters u Sinsinatiju, pred čiji je početak govorio za medije, a na startu konferencije govorio je prvo o Vimbldonu.

,,Nije ni prvi ni poslednji put da sam izgubio, tako da sam ga prevazišao za jedan dan. Očigledno, trebalo mi je stvarno dobar odmor nakon toga i malo vremena sa svojom porodicom. To sam i uradio. Naravno, žalio sam što nisam iskoristio šanse tokom tog finala“

,,Očigledno je da treba da idem dalje i pokušam da se pregrupišem i pronađem motivaciju za ono što dolazi, i sve izazove koji su preda mnom i zato sam tu. U suprotnom, da nisam motivisan, ne bih bio ovde. Sada, posle mnogo godina profesionalnog tenisa, osećam se kao da imam izbor da igram ono što zaista želim da igram. I stvarno sam želeo da budem ovde u Sinsinatiju i naravno, US Open je iza ugla“.

Po dolasku u Sinsinati, najbolji srpski teniser je odradio trening pred velikim brojem navijača. Takođe će Novak igrati i u dubl konkurenciji zajedno sa Nikolom Ćaćićem.

,,Bilo je neverovatno, da budem iskren. Našalio sam se sa svojim trenerom i pitao sam ga da li smo na pravom terenu, jer smo mislili da je meč. On je zapravo rekao da je mislio da se dešava meč jer je to bio teren za meč. Zaista je neverovatno. Veoma sam zahvalan na prisustvu tolikog broja ljudi na treningu, što je neverovatno. Opet, doživeo sam neke turnire širom sveta, slične atmosfere u smislu velike posećenosti na terenima za trening“

Tokom svoje karijere Đoković je dva puta osvajao turnir u Sinsinatiju, 2018. i 2020. godine.

,,Sviđa mi se osećaj koji imam posle 20 i više godina profesionalnog tenisa. Još uvek ima vatre. Još uvek postoji taj nagon i motivacija da zaista dođemo na najveće događaje u sportu i pokušamo da pobedimo, pokušamo da osvojimo titule i pokušamo da donesemo dobru senzaciju publici“, izjavio je Novak.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet