EngleskaFudbalŠpanijaTransferi

Obamejang završen, pregovori sa još dva veznjaka i tri ofanzivca!

Plavci u ofanzivi.

Da sačekamo još malo ali vrlo je verovatno da će kad se podvuče crta Čelsi biti najveći trošadžija ovog leta. Velike sume novca uložene su u igrače koji odmah treba da donesu kvalitet ali budu i rešenja na duže staze, u tu grupu spadaju Rahim Sterling, Kalidu Kulibali, Mark Kukurelja i Vesli Fofana, kao i u mlađariju poput Kirnija Čukvuemeke, Ćesarea Kasadeija i Gabrijela Sloninu. Na ovaj spisak nećemo dodati Joška Gvardiola, iako je dogovor da se kapariše za naredno leto bio izvestan, Lajpcig je odbio ponudu od 90 miliona evra i produžio ugovor sa hrvatskim štoperom, te će se pregovori u njegovom slučaju nastaviti u zimskom prelaznom roku. Pred zatvaranje transfer pijace Tod Boeli je u ofanzivi da obezbedi još tri pojačanja Tomasu Tuhelu.

Jedno je već dogovoreno, prema rečima Fabricija Romana i Kristijana Falka pao je dogovor sa Barselonom posle dugih i napornih pregovora. Isplatilo se strpljenje Markosu Alonsu, iskusni defanzivac dogovorio je lične uslove s Kataloncima još u aprilu, morao je da čeka do kraja prelaznog roka, ne bi li prešao na Kamp Nou u okviru transfera Pjera-Emerika Obamejanga. Uz to će Plavci dodati još 14 miliona evra za Gabonca koji se posle samo nekoliko meseci vraća u London, doduše u drugi deo britanske prestonice. Pored Alonsa očekuje se da Barselona uskoro potpiše i Hektora Beljerina koji će raskinuti ugovor sa Arsenalom.

Plavci su izgleda i definitivno odustali od Frenkija de Jonga ali ne i od dovođenja veznjaka. Najupućeniji holandski novinari donose nam priču o potencijalnom transferu Edsona Alvareza pred kraj prelaznog roka. Ajaksu je ponuđeno 50 miliona evra, toliko i Meksikancu u okviru petogodišnjeg ugovora. Sam igrač insistira na transferu, uz reči da mu je prelazak u Čelsi jedan od snova, Kopljanici su stava da ne žele da ga prodaju sada kada nema vremena da se nađe zamena ali Alvarez insistira i vrši pritisak na klub, toliko da se nije pojavio na današnjem treningu. Sluti na transfer ali Plavci ne sede skrštenih ruku, iz Holandije nam takođe dolazi vest da kao rezervnu opciju vide Ibrahima Sangarea iz PSV-a.

Čeka se još jedno pojačanje u ofanzivi, u ovom trenutku su aktuelna četiri igrača. Vilfrid Zaha je i dalje potencijalna opcija ali uz Memfisa Depaja verovatno i spada u kategoriju rezervnih varijanti. Milan odbija napade na Rafaela Leaa, dok Pariz Sen Žermen čeka eventualnu ogromnu ponudu za Nejmara, te će biti zanimljivo ispratiti šta će se i da li će se desiti nešto na neku od ove četiri teme u toku dana.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet