ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Dante je jedan od najboljih karaktera koje sam trenirao

Nova sezona je sve bliže, utisci prethodne još uvek sveži. O nekima od njih Partizanov trener govorio je gostujući na Areni, između ostalog, tema je bio i Kevin Panter, kao jedan od simbola novog uspona košarkaškog velikana.

– Kada vratim film i kad vidim kako su moji igrači izgledali pre dve godine, jako sam ponosan što su radili ono što smo im mi predložili. Kevin je jedan od tih ljudi, naravno doneo sam odluku da on bude kapiten iz 1001 razloga, već sam objasnio to. Znate, kad postavite stranca za kapitena ljudi to komentarišu. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba i svi smo bili saglasni da je to to. On je vrlo posvećen, dolazi pre treninga prvi, a odlazi zadnji. Ne možete da napravite lidera dekretom. Kevin je imao fazu gde sam pokušao da mu objasnim da kontroliše emocije i broj šuteva. Odnosno da ne uzima neke šuteve gde će mu procenat biti posle loš uslovno rečeno. Moja reakcija nastaje kada to nije izgrađen šut i van balansa. U tom smislu je fantastično napredovao i postao je još veći lider.

Osvrnuo se Željko Obradović i na jednogodišnju saradnju sa Danteom Egzumom kome je boravak među crno-belima doneo novi NBA angažman.

– Dante je jedan od najboljih karaktera koje sam trenirao. Imao je problem zato što je veoma mlad otišao u NBA, zaradio je ogroman novac, pa je došao u Evropu. Imao je neku ulogu u Barseloni gde ga je moj veliki prijatelj i bivši igrač Šarunas Jasikevičius koristio van njegove prirodne pozicije. Ja sam mu rekao pre nego što je došao u Partizan, da ga vidim na poziciji jedan. Naravno da sam mislio da ima kvalitet da radi neke druge stvari koje plejmejkeri inače ne rade. Pre svega to je izolacija jer ima fantastičan prvi korak. Eksplozivnost i igra na niskom postu takođe. Na njegovu nesreću je došao sa viškom kilograma. Naravno da je to meni bilo iznenađenje, a Šaras mi je rekao da je to bio isti slučaj i kod njega, ali on neverovatno brzo gubi kilograme.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet