KošarkaSrbijaVESTI DANA

Obradović: Džabe taktika ako fali želja

Partizanov uspon sasečen je onda kad je to najviše zabolelo, ispustili su veliku prednost u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i dozvolili Crvenoj zvezdi da ih treći put savlada, te ode u finale.

– Želim da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Mislim da smo utakmicu otvorili izvanredno i igrali veoma dobro. Dozvolili smo im da se vrate krajem prvog poluvremena kada smo primili osam lakih poena. Radili smo sve pogrešno i kontra od onoga kako smo postavili utakmicu. Pričali smo o tome na poluvremenu i igrači su svesni toga. Otvorili smo drugo poluvreme uz koš i faul i odemo na dvocifrenu razliku. Znam koliku želju imaju igrači, ali to mora da traje 40 minuta.

Opširnije je Obradović pojasnio šta je sve dovelo do ovakvog ishoda posle sjajnih 15-ak minuta.

– Dešavalo se da u tranziciji nemamo igrača, da je totalno otvoren šuter i da ubaci tri poena. Večeras u napadu nismo bili dovoljno agresivni, sigurno da je na rezultat uticalo i to što su naša dva igrača Ledej i Egzum imali po četiri faula. To je bio najgori period naše igre. Tada se i Lesor žalio na povredu. Izgledali smo drugačije, Zvezda je to iskoristila i okrenula tok utakmice. Žao mi je igrača, imali su želju, ali želja mora da bude prisutna 40 minuta. Nismo bili preterano zainteresovani da igramo odbranu i to je nešto o čemu moramo da razmišljamo i razgovaramo. Biće potrebno da se ovo zaboravi i da se okrenemo narednoj utakmici protiv Fenrebahčea i da vidimo šta se desilo. Inače smo uvek imali mnogo više osvojenih lopti nego izgubljenih, a večeras je bilo suprotno. Utakmice kao što je ova možeš da postaviš kakvu god hoćeš taktiku, ali ako nema dozu želje kao što je bilo u prvom poluvremenu, ako toga fali, desiće se utakmica kao ova u drugom poluvremenu.

Ni večeras nisu izostali problemi sa navijačima.

– Nemam ništa da dodam. Moj stav je poznat od prvog dana, zbog čega neki drugi ljudi se ne javljaju i ne žele da pričaju o tome, ne znam. Uvek ću odreagovati ako se neko proziva. Bio sam i biću protiv toga. Ja ne mislim da je to problem koji može da reši jedan trener ili igrači. Pero je u vašim rukama, da li vi pišete o tome? Zbog čega imamo probleme kada je takmičenje kod nas, a ne u Evroligi? Mi se uvek ponašamo isto, to se rešava nekim drugim nivoima, ne možemo da rešimo ni ja ni igrači niti iko. Morate da pišete o tome ko podgreva atmosferu. Vi to veoma dobro znate. Nemoj da se pravimo kao da zviždimo i ne znamo o čemu se radi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet