EvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani

Impresionira način na koji Partizan igra u poslednje vreme u kontinuitetu, viđene partije daju im za pravo da se nadaju još jednoj pobedi nad Bajernom, sada u Minhenu.

Imamo iskustvo prve utakmice protiv njih. Izuzetno čvrsta, jaka, agresivna odbrana, prisutna u svakom momentu i ekipa koja se nijednog trenutka ne predaje. Mi smo ovde protiv njih vodili i 15 razlike i ušli smo u neizvesnu završnicu. Takva im je bila i poslednja utakmica, protiv Barselone u gostima. Gubili su celu utakmicu, onda su imali zadnji posed i šansu da pobede. Oprez veliki, svesni smo da igramo protiv dobrog tima, koji može da igra sa različitim postavama i sa četiri mala i sa četiri visoka, sa dosta preuzimanja, sa uobičajenim stvarima, da njihove petice mogu da šutiraju za tri poena. Pre svega Hanter, koji nikada pre toga nije bio igrač koji se izvlačio na šut, a sada imaju i specijalan napad za njega. Voditi računa o svakom igraču i igrati sa 40 minuta koncentracije, to je ono što bismo voleli da vidimo tokom utakmice.

Nada se Obradović da će mu ekipa nastaviti na isti način kao što je u prethodnom periodu.

Jasno je. Igrači su svesni da igramo pre svega bolje u odbrani, a igramo i pametnije u napadu. I onda je jasno je da igraju sa više samopouzdanja. Ja bih voleo da se tako nastavi. Jeste, igrali smo dobro, ali svaka utakmica je nešto novo. Ono što svaka utakmica traži su energija, želja i da pomažu jedni drugima na terenu.

Upitan je iskusni trener da li je ovo najbolji period crno-belih od njegovog povratka na klupu.

Dobre igre pomažu da se igra sa više samopouzdanja, a pomaže i taj period koji smo proveli zajedno. To su sad neke stvari postale neuporedivo lakše kad se ponavljaju i kad se ponavlja i dolazi do, kako se to kaže, automatizama, i u odbrani i u napadu. I ono zbog čega sam ja srećan jeste da igrači više učestvuju u stvarima u utakmici, da se čuje njihov glas, njihov predlog, njihova želja i onda to rezultuje da ekipa izgleda mnogo bolje na utakmici.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet