EvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Kevin ih postroji, pa sve izgleda drugačije

Partizanov trener je posle velike pobede nad Panatinaikosom sipao pohvale, za igrače, navijače, stao usput iza onih koji imaju problema sa formom.

– Kad se boriš, sve se vraća, a igrači su se neverovatno borili i na minus deset, kada je Nan ubacio loptu, verovali su i zahvaljujući tome smo izvukli produžetak, imali i poslednji napad. Ta energija je neverovatna i treba da počinjemo utakmicu na taj način. Igrao sam sa svih 12 igrača, to nije uobičajeno. Čestitke i ljudima koji su tome doprineli sa tribina. Nemam reči da im se zahvalim na tom poverenju. Kad se pogleda, u ovom trenutku smo na 5-6, prošle je bilo 4-9, ajde da vidimo šta će da bude. Prošle godine neki nisu igrali uopte, ovaj put smo ostali bez pet spoljnih igrača. Sreća što su se vratili Kevin i Aleksa, Kevin je odigrao kapitenski. Moje poverenje u Aleksu i Jaramaza je ogromno. Uvek ću da stojim iza njih.

Dobio je Željko Obradović i pitanje da li su Mateuš Ponjitka i Frenk Kaminski igrači za Evroligu. Pre toga je rekao da je iskusni centar dobio jak udarac zbog čega nije ulazio u poslednjih skoro 20 minuta.

– Naravno da jesu, radi se o tome da kada se govori o Ponjitki, čovek je bio van ritma. Izvanredno se ponaša, trenira i verujem mu. Kaminski igra na izvanrednom nivou napadački. Ne možemo da dovedemo 12 Džordana. Očekujete da će svi da budu fantastični u svemu, to je nemoguće. Svi imaju mane. Ne bih da ulazim u to ko kako shvata brzo, Kaminski shvati odmah. Rekao mi je da ga “probada” posle utakmice. Izuzetno sam zadovoljan njihovim ponašanjem. Ne mogu da jurim te ,,all around“ igrače, takvih ima malo. Kad pogledate statistiku, Anđušićev skok u napadu… Dva poena, a plus 25 sa njim. Nije ubacio, ali je skočio kada je bilo najvažnije. Oni imaju spoljne igrače koji nisu zainteresovani za skok. Igraš odbranu na taj način, visoki zagradite, mali skupite.

Nije želeo da priča o pojačanjima, radije se osvrnuo na Kevina Pantera koji je prelomio utakmicu.

– Mogu samo da zamislim koliko će se još spekulisati do kraja. Imam čarobni pravougaonik i nemam vremena da se bavim drugim stvarima. Molim Boga da mi se Trifa vrati. U tom trenutku kada se povredio bio je najbolji odbrambeni igrač. Koliko je Kevin, kao kapiten falio… Prvi igrač kog smo želeli da potpišemo bio je Kevin… Ima neki igrač koji je toliko bitan za neki drugi klub… Tavares? Mislite li da bi Real Madrid bio isti bez njega? Čak i Kendrika Nana su pominjali, svi živi. Svi klubovi pričaju o istim igračima. Hvala Bogu da smo u situaciji da imamo 13 igrača na treningu. Igramo u subotu uveče protiv FMP-a, sutra može da bude samo postavljanje. Ostali u laganom ritmu. Čim imamo više igrača na raspolaganju, odmah je drugačija atmosfera. Baš me zanima koliko ćemo igrača još da ‘potpišemo’? Ljudi misle da nešto krijem od njih, koji me znaju. Ovi moji momci, njima verujem i oni su tu. Kada sam ga izabrao, svima je bilo jasno zbog čega je Kevin Panter kapiten. Primer je u svemu, dolazi prvi na trening, individualno radi, bori se. U svemu je primer. Kada se pojavi, znaju kada je ‘vruće’ da lopta ide tamo. Ne bih da pričam šta smo hteli danas. On ih prvi postroji, pa sve izgleda drugačije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet