ABAKošarkaVESTI DANA

Obradović: Nedopustivo je da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe

Očekivano, iskusni trener je razočaran izdanjem svojih igrača.

Čestitam ekipi Mege na odlično odigranoj utakmici. Apsolutno zasluženo su pobedili. Mi smo imali šansu na kraju, ali valjda je i normalno da se ovako završi. Najavio sam da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom i da će doći da se nadigravaju – tako je i bilo. Mi nismo imali energiju koju smo imali pre dva dana. Za neke igrače je to logično, s obzirom koliko su dali na toj poslednjoj utakmici, ali za neke bogami nije. Ako već pričamo o mladosti u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. Tu vidim problem, što oni sebe ne mogu da motivišu i odigraju utakmicu na najbolji način, što sigruno nije bio slučaj. Time sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe to je nedopostivo i na tome ćemo da radimo. Hvala navijačima na podršci, znamo da nećemo u subotu igrati protiv Cibone tako da ćemo iskoristiti ova tri dana da se piprremimo za važnu utakmicu u Ankari u okviru Evrokupa.

Kao i u nekim ranijim situacijama, posle poraza fokus je na greškama u odbrani.

Bilo je jasno da igramo bez koncentracije, da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi uvek čeka u odbrani. Tako na kraju dođeš u situaciju da oni postižu poene iz ofanzivnih skokova i u tranzicjii posle naših grešaka. To je stvar trčanja, dobrog mečapa u odbrani od kontranapada – mi to nismo radili. Primiti 55 poena u prvom poluvremenu je neverovatan broj, ali za to idu zasluge igračima Mege.

Isto važi i za samu završnicu.

U završnicama će uvek biti dobrih i loših stvari. To nije samo u slučaj ove utakmica ili da je u pitanju samo moj tim. Niko nikad nije donosio sve dobre odluke i tako će biti. To je stvar treninga i svega onoga što se ponavlja. Ali tu je i drugi deo priče – odluke u odbrani. Kada se na tajm-autu dogovorimo da radimo na jedan način, a to se ne radi tako na terenu. To je sastavni deo igre. Ja verujem da su oni imali želju, pogotvu u poslednjoj četvrtini, kada smo prišli, odigrali dobro, imali i ofanzivni skok Smailagića, pa je posle dosuđen faul u napadu. Bez želje da ulazim u to da lije bio faul, to je najmanje bitno od svega. Bilo je i pre toga situacija u kojima smo mogli da radimo bolje, kao što su i oni mogli. Radili su neke stvari brzopleto, ali to je već njihov deo posla. Ja ću se baviti mojim timom i sigurno ću obratiti pažnju na ove stvari. To je veliki deo našeg posla, da se tačno zna šta koji igrač treba da radi i koja mu je pozicija u timu, na terenu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet