EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Obradović: Nema sumnje da Smit treba da bude bitan igrač

Večeras je i Partizan završio sa Evroligom za ovu sezonu, pobedom nad Valensijom ostali su 11. na tabeli, sa učinkom od 16 pobeda i 18 poraza.

– Promenili su trenera i posle te promene igrali sjajno protiv Baskonije i večeras su pokazali da su ozbiljan tim. U drugom poluvremenu smo iskontorlisali stvari. Za neku veliku analizu, potrebno je vreme, što ćemo uraditi. Jasno je da smo sami sebe izbacili iz te pozicije da se borimo za top osam, imali smo ogromne šanse, propustili ih. Kad se vratimo koliko smo izgubili dobijenih utakmica. Na meni je odgovornost, nismo uspeli u cilju, koji je top osam. Imali smo fenomenalnu priliku. Ne mogu da ne pomenem ovo što doživljavam utakmica bez rezultatskog značaja, a 19.000 ljudi.

Utisak večeri sa parketa je Džejlin Smit, dobio je malo više od pola sata i sebi obezbedio poverenje za završnicu sezone.

– Trenira i ponaša se dobro na treningu, njegovo ponašanje je fantastično i kada nije bio u timu, igra na drugi način, nema sumnje da treba da bude bitan igrač u predstojećem periodu.

Tokom cele sezone vukle su se paralele sa prethodnom, da li najviše fali Dante Egzum, Matijas Lesor, neko treći. Željko Obradović ne želi da se vraća na to, gleda napred na ono što predstoji, a to je najpre četvrtfinale AdmiralBet ABA lige.

– Vraćati se na nešto da smo imali ovo ili ono, ne vodi ničemu. Verujem ovom timu. Analiza je uvek potrebna i dobrih i loših stvari, bilo je i jednog i drugog. Videćemo gde smo i šta smo. Imamo sada plej-of, ABA lige, u sredu protiv tima koji nas je pobedio u ligaškom delu. Serija protiv Igokee, za sve ostalo ima vremena. Doužer nije sposoban da trenira, nadam se dobrim treninzima pred Igokeu.

O svemu može da se diskutuje, ali su navijači položili sve ispite, crno-beli su drugu godinu zaredom najgledaniji tim Evrolige, imali su ogromnu podršku u svojoj hali, kao i na gostovanjima.

– Partizanove utakmice su prevazišle košarku. Atmosfera je neverovatna i ne može da se vidi u ostalim halama. Partizanovi navijači su ubedljivo najbolji. U kraju gde živim naleteo sam na čoveka iz Izmira, navijač Karšijake i kupio je kartu za ovaj meč. Da ne pričam o navalama za karte. Ovakve utakmice više nisu samo košarkaške. Mnogo ljudi sa strane dolazi, benefite osećaju i grad i država i nadam se da smo predstavljali i ovu zemlju i grad na lep način. Ponosan sam ovde gde sam, da je pristojnost na takvom nivou gde treba da budemo ponosni. Nisam mogao ni da pretpostavim kada sam dolazio da ćemo doživeti ovo što doživljavamo, stalno ispunjenu halu. Stvorili smo novu generaciju navijača. Ponosni smo što smo najgledaniji drugu godinu zaredom. Podatak je samo u Areni, ne znam koliko je sve ono što se prati po društvenim mrežama i televiziji. Šta će sve to da znači za sledeću godine, ne znam šta da vam kažem. Nadam se da će Partizan postati stalni član Evrolige. Počev od Uprave i predsednika, radna zajednica Partizana, svi ovi su deo ovoga, postoji dosta stvari da se poboljša da sve bude na još višem nivou. Ništa se ne dešava slučajno, navijači znaju zašto dolaze i kada se gubi i pobeđuje. Kako će se razvijati Evroliga i da li će Partizan uspeti da dođe do A licence, bilo bi fantastično i za nas i za Evroligu.

I večeras je Obradović dobio ovacije, iako rezultati nisu bili na očekivanom nivou, i pored toga publika prepoznaje i ceni njegov trud u svakom trenutku.

– Ponosan sam na to kako me dočekuju, moje igrače i moj tim. Odluka da se vratim u Partizan pokazala se takvom kakva jeste, da je to kao bajka. To što mi priređuju, shvatam kao još veću obavezu. Živim za to da ovaj klub nastavi da bude to što jeste i da se ova obostrana ljubav zadrži. Partizan ne može da bude jedan ili dva čoveka. Samo zajedničkim radom možemo do A licence.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet