EvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Nije sve u novcu, ovi igrači vole da igraju za Partizan

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović nalazi se u Kaunasu sa svojim timom gde ih večeras očekuje duel protiv domaćeg Žalgirisa.

U intervjuu za portal „BasketNews„, Obradović je govorio o navodima da će Evroliga biti proširena.

„Mi imamo dva kluba u Evroligi, Crvenu zvezdu i Partizan. Oba kluba zaslužuju da budu stalni učesnici Evrolige. Priča se o novom formatu, da će biti više klubova, ali ja to ne znam. Verujem da Zvezda i Partizan imaju sve što je potrebno da imaju stalno mesto. Imamo ozbiljan projekat za naredne godine“.

Zbog čega bi Partizan trebao biti stalni učesnik Evrolige?

„Dobro pitanje. Mislim da imamo sjajnu organizaciju, navijače. Mislim da su srećni svi timovi koji dođu u Beograd. Šta je bolje od igranja pred ovakvom publikom“?

Partizan ima odličan tim, sa nekoliko pojedinaca koji u kontinuitetu pružaju sjajne partije.

„Razgovaram sa prijateljima i trenerima, svi prepoznaju da će za pojedine igrače biti veliko interesovanje ovog leta. Videćemo koliko njih ćemo uspeti da zadržimo, ali sam siguran da ćemo i naredne sezone imati dobar tim. Ovi momci obožavaju da igraju za Partizan, nije sve u novcu. Mislim da svako od nas mora da pronađe motiv u sebi i da zna šta hoće od života. Ima mnogo razloga da verujemo da će Partizan biti stalni evroligaš“.

U Partizanu je najlepše.

„Veoma sam motivisan. Veoma sam zadovoljan ovim ljudima. Srećan sam i ponosan što imamo ove neverovatne navijače, kao nijedan drugi tim u Evroligi. Ovde u Litvaniji je slično, samo je hala nešto manja. Uvek sam govorio da Litvanija i Srbija imaju košarkašku kulturu koja je prepoznatljiva u svetu“– poručio je Obradović.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet