EvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Niko nije iznad Crvene zvezde, neka razlozi odlaska ostanu između mene i kluba

Monako, odlazak u Crvenu zvezdu uz tvrdnju čelnika kluba da je sam sebi otkupio ugovor zbog želje da se vrati na Mali Kalemegdan, na kraju rastanak uz mnogo zle krvi.

Generalno, nisam se oglašavao. Nemam nameru ni sada previše da komentarišem. Niko nije iznad Crvene zvezde, a ja nikada nisam krio da sam zvezdaš, tako će uvek biti. Neka razlozi odlaska ostanu između mene i Zvezde. Ne želim da to postane rijaliti šou, zato sam odlučio da ne želim da pričam o tome. Znam da sam dao sve od sebe kada sam došao u Zvezdu. Bilo je pritisak, ali svuda ima pritisaka. Samo jednu stvar želim da kažem, mene niko nije čuo. Oni koji znaju, poznato im je šta se sve desilo. Imao sam i sastanke sa Dejanom Radonjićem u cilju da mu pomognem.

Večeras, u ulozi trenera protivničke ekipe.

– To je ekipa koja uvek ostavi srce na parketu. Igraju sa dosta ponosa i čvrsto svih 40 minuta. Igraju jako na svakom posedu i to je glavna karakteristika. Sada svi ulazimo u zamor zbog rasporeda, čak i utakmice neke budu zamorne za gledanje. Što se nas tiče, ako želimo da pobedimo, prva stvar koju moramo da uradimo je da igramo svoju igru, a ne da upadnemo u Zvezdinu kao što su to neki drugi uradili tokom ove sezone. U teškom kalendaru, igrači nemaju pravi performans, a dolaze onda i povrede. Sve to utiče na rezultate i sama očekivanja od ekipe. Imali smo nekoliko igrača pod koronom, sve to onda utiče na promenu koncepcije, sigurno da bismo svi voleli da imamo kompletne ekipe.

Nešto je drugačija situacija u odnosu na prethodni mandat u Monaku.

Drago mi je da sam posle godinu dana došao do toga da imam ovu vrstu stresa. Imamo veliku ekipu, svi momci su različiti, svaki dan je novi izazov. To su slatke muke. Razmišljao sam u ovom vremenu mog odsustva kako treba da se adaptiram na sve izazove. Naravno ne mislim da izgubim identitet, ali mislim da su treneri starog kova prošlost. Uvek načela kao što su profesionalizam i disciplina moraju da budu na nivou, ali možda to smeta nekim mlađim generacijama. Ostaću dosledan sebi, ali ću se prilagođavati totalno novom mentalitetu jer je sve dosta promenjeno od vremena kada sam ja bio igrač. Kada sam prvi put bio u Monaku, plan ljudi je bio da ostanem još tri godine, ali u mojoj izlaznoj godini sam rekao ljudima da sam dao reč da ću da pređem u Crvenu zvezdu. Sada se nadam da će te tri godine ugovora biti sada.

Ambicije Kneževa su da se izbori plasman u narednu fazu Evrolige.

Dosta faktora utiče. Povrede su uvek faktor, imamo problem sa koronom. Problem je i tržište, nema toliko igrača koje možeš da dovedeš da naprave razliku. NBA je preuzeo primat u potpunosti. Zato moramo da preuzimamo rizike, da se odlučimo za nekoga ko možda nije toliko afirmisan. U mojoj ekipi se dosta kasno krenulo sa selekcijom igrača, posle je došao Majk Džejms. Imamo igrače koji su došli iz NBA lige i treba im vremena da se snađu, to je problem. Nekako, dobar je izazov da upoznaš nove igrače, nove mentalitete, da im prepoznaš nivo kvaliteta. Iako i dalje variramo, za sada sve teče dobro. Fokus nam je na Evroligi što nas je u nekim situacijama koštalo u nacionalnom šampionatu. Cilj nam je da napadnemo osmo mestu u Evroligi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet