ABAEvrokupEvroligaKošarkaSrbijaVESTI DANA

Obradović o desetoj tituli šampiona Evrope sa Partizanom

Košarkaši Partizana večeras igraju možda i najvažniju utakmicu dosadašnjeg dela sezone protiv ekipe Huventuda, a Željko Obradović je po dolasku u Badalonu razgovarao sa noviniarima Mundo Deportiva.

Upravo je Obradović poveznica između ova dva kluba, nakon titule šampiona Evrope sa Partizanom, preselio se u klub iz Badalone gde se iste godine ponovo popeo na krov Evrope.

Huventud igra veoma dobro. U svim takmičenjima imaju rezultat i imaju kvalitet. Važno je da Huventud igra kao itm i da znaju šta hoće u svakom trenutku. Tim igra dobru koašrku“, kaže Željko Obradović koji je govorio i o mogućnosti da Huventud ili Partizan opet budu na krovu evropske košarke.

„Zavisi od generacije igrača. Problem kod Penje i Partizana je što ti trebaju igrači koji bi ostali tri ili četiri godine a to je teško. Ako bi se tim zadržao zašto ne bi osvojili Evroligu, iako nije lako ući na Fajnal for“.

Poznato je da je Željko Obradović čak devet puta osvajao trofej evropskog prvaka, a novinari su ga pitali kako bi bilo idilično da baš sa Partizanom uzme desetu.

„Prerano je pričati o tome. Imamo veoma mlad tim, prvo imamo Evrokup i cilj je povratak u Evroligu. Onda ćemo videti. Treba nam vreme i ako se i vratimo u Evroligu treba da vidimo šta možemo. Ima mnogo pitanja, a pričati sada o titulama je šala“, dodaje Obradović.

Obradović je takođe rekao da se u Partizanu oseća kao da je u raju jer radi u klubu kojeg najviše voli i radi sa mladim igračima.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet