ABAKošarkaVESTI DANA

Obradović: Osnovna stvar je da poštuješ dres kluba koji nosiš i ljude koji te bodre, najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra

Trener Partizana najpre je poželeo brz oporavak Savi Lešiću.

Izuzetno mi je žao zbog onoga što se dogodilo sa Savom Lešićem. Nadam se da nije tako ozbiljno kao što je u prvi mah izgledalo. On je zaista imao grimase koje su pokazivale da se radi o velikom bolu. Kakva je situacija ne znam, ali mu želim što brži oporavak i da se što pre vrati u ekipu.

Usledile su pohvale na račun navijača i paralelno s tim kritike mladim igračima.

Nisu stali sa navijanjem, nosili su tim do važne pobede. Sa tim u vezi je nerazumljivo da pojedini igrači to ne osećaju i da njihova motivacija apsolutno nije na nivou da bi se igralo u timu Partizana. Kada je to tako, ja kao trener moram da reagujem. Pričam pre svega o mladim igračima, jer su ponovo teret utakmice izneli ovi iskusniji i mislim da je to veliki problem s obzirom na kalendar koji imamo, da pojedini igrači moraju da provode toliko vremena na parketu.

Osvrnuo se Obradović i na prethodnu utakmicu ova dva tima.

U Čačku smo odigrali neuporedivo bolju utakmicu. Tada smo bili izuzetno motivisani i koncentrisani. Kada si motivisan imaš koncentraciju i kada nisi i izgledaš kako izgledaš, utakmica se ovako razvije. Imamo problem šuta, 7/31 za tri poena, od tih 31 šuteva možda su jedan ili dva bili tešku. Sve ostalu su bile izrađene situacije, gde su igrači bili sami – ali nisu pogađali. To znači da je problem da se šutira što više, mi smo tražili neke termine, na sreću smo ih dobili, pa možemo da provedemo više vremena u sali, tako da se nadam da ćemo imati tri treninga do utakmice sa Andorom i da probamo da se pripremimo. Nama je to važna utakmica, kao i sve naredne u ovom periodu. Ovo je specifičan mesec, posle Andore imamo još jednu utakmicu u ABA ligi, a onda ide Kup što je dan za danom. Uz svako poštovanje prema prvom protivniku, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo stići do velikog finala. Prvo treba proći protivnika u četvrtfinalu.

Koncentracija mladih igrača je očigledno hroničan problem.

Pričamo o potrošnji i energiji nekih igrača koji igraju dosta i mislim da to ne valja. Ali prevashodno je želja da se dobije utakmica i da bez obzira što ja pričam i verujem u te mlade igrače oni neke stvari moraju da promene. Kako i na koji način – videćemo. Pričamo dosta i uradićemo sve da im pomognemo. Nemam razloga da udaram nikakve pedagoške mere ovo je ozbiljan posao, ovde se ponašam kao u svakom klubu u kojem sam radio. Osnovna stvar je da poštuješ dres kluba koji nosiš i ljude koji te bodre. Kada sam došao ovde rekao sam da će navijači i publika uvek da osete kad se igrač bori. Svaki igrač ima pravo da pogreši, mladi i da promaši – to nikad nije problem. Problem je ono na čemu ja insistiram, a to je koncentracija. A koncentrisan igrač može da bude samo onaj koji je ekstra motivisan i koji dođe sa glavom na način da razmišlja o utakmici i tome kako smo je pripremali. Priprema utakmice jedan dan nije ista kao kad imaš nekoliko dana, ja to razumem. Ali stvari koje mi postavimo su tako jednostavne da ne izlaze iz okvira da mora previše da se razmišlja. Najiskrenije mislim da je tako.

Dobronamerne kritike i podrška su način na koji se Obradović ophodi prema mladim košarkašima.

Mnogo puta sam govorio koliko imaju moju podršku, razgovaramo na naš način na terenu, u svlačionici. Moja obaveza je pred vama i navijačima da ja i dalje verujem u njih, ako ja počnem neke utakmice u ABA ligi da igram sa najmlađom postavom smatram da je to stvar poverenja. Od njih zavisi koliko će vremena da provedu na terenu. Nisam se ni danas ljutio, čak sam ih i hrabrio kad su promašivali otvorene šuteve da nastave da šutiraju. Problem je kad si dekoncentrisan i zaboravljaš ono što je plan odbrambeno i napadački. I tu uglavnom imam probleme. To su ipak moji igrači, biću uz njih do kraja, bodriću ih, učiniti sve da shvate ovo što pričam. To nije lak proces za nekog ko ima 19, 20, 21 godinu.

Iskusnom strategu je žao što publika večeras nije videla na terenu Tristana Vukčevića.

Najviše me boli što nisam stavio Tristana da igra, a nisam ga stavio da ne bi ispalo da je naša igra takva kakva je zbog njega. To ne bi bilo korektno prema njemu. On je odradio dva treninga, ubedljivo je najmlađi i dobiće priliku. Nisam hteo da bilo ko dobije izgovor jer je on možda neugiran i da možda neke stvari što se tiče taktike ne zna.

Borac je zaslužio čestitke.

Da čestitam Borcu na utakmici. Borili su se, imali su problem sa igračem koji se povredio, mislim da su dali sve od sebe – borbena ekipa. Čestitam kolegama na svemu što rade ove godine i želim im sve najbolje. To je klub u kojem sam počeo karijeru i prema kojem imam velike emocije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet