ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Ovde sam da objasnim igračima šta je Partizan, Jovanović je priključen timu

Prva sedmica priprema je završena, trener Partizana u razgovoru za klupsku televiziju sumirao je do sada urađeno u ranoj fazi priprema.

Prva sedmica je završena. Sve što je neupohodno smo pokušali da uradimo. Imamo par novih igrača, radimo na filozofiji igre kako u odbrani tako i u napadu. Ulazimo u detalje. Igrači su u dobrom stanju, to je pozitivno. Najbolju sliku rada videćemo kroz prijateljske utakmice. Tu isplivavaju stvari koje moraju da se poprave.

Najveći izazov, svakako, predstavlja pripremiti ekipu za takmičenje u Evroligi.

Evroliga… kada se pogleda samo raspored, on je takav da iziskuje ogromnu energiju, iziskuje da igrači shvate da će biti vrlo naporno i da će nas maltene čekati utakmice na svaka dva dana. Setite se samo prošle sezone kada samo imali vremena da pripremimo meč to je izgledalo dobro, a kada smo imali samo jedan dan za pripremu, to nije izgledalo dobro. Igrači moraju da shvate da će samo od njih zavisiti ko će koliko da igra, a prilike će biti za svakoga na ovolikom broju utakmica.

Pripreme i početak sezone propustiće Aleksa Avramović i Gregor Glas zbog povreda, mesto u timu popuniće mlađe snage.

Situacija je takva da ni Gregor Glas ni Aleksa Avramović verovatno neće biti u stanju da nam pomognu na startu sezone. Uključili smo Đorđija Jovanovića da nam se pridruži za sada, kao neko ko je talentovan i dobiće priliku da se nametne na utakmicama i tokom priprema i tokom sezone. Ja nisam ovde da zadovoljavam bilo koga. Ovde sam da vodim Partizan i da objasnim igračima šta je Partizan i šta se od njih očekuje kada god istrče na parket. Nastavićemo da dajemo priliku mladim igračima, moram da kažem da sam primetio napredak igrača koji su prošle sezone igrali u Dunavu.

Obradović je istakao zadovoljstvo zbog načina na koji sarađuje sa Zoranom Savićem i ostalim ljudima u klubu.

Mi radimo zajedno. Nema potrebe da pričam o odnosu sa Zoranom Savićem. Pričamo o svemu, svaki dan. Trener ne može ništa sam da uradi, zahvalan sam svima. Najviše mi se sviđa što postoji dijalog i razmena mišljenja. Uvek mi je važno da čujem šta drugi misle, želim njihovu pomoć jer samo takmo možemo da pomognemo igračima na parketu koji su najbitniji. Nisam neko ko dođe i kaže sada sam ja ovde, slušajte šta pričam i tako radite. Želim da čujem svačiju ideju i da diskutujemo o svemu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet