EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Obradović: Ovo je arena u kojoj treba da se podržava svoj tim

Partizanov trener je pohvalio svoje igrače za nastup u 12. kolu Evrolige protiv Monaka, ali nije želeo da govori o odlukama u završnici.

– Vrlo sam srećan zbog još jedne pobede, u utakmica koja je bila vrlo slična prošloj evroligaškoj. Čestitke timu i navijačima hvala. Utakmica traje 40 minuta i postoje stvari koje su bitne kada se odlučuje, tačno se u nekim trenucima zna šta radimo i to je nešto između mene i mojih igrača. Ne mogu to da delim ni sa kim. Što bih davao tu informaciju, šta smo hteli u poslednjem napadu ili poslednjoj odbrani.

Složio se Željko Obradović da je poboljšanje u skoku jedan od faktora boljih izdanja crno-belih u poslednje vreme.

– Moguće da je to jedan od bitnih faktora. Mnogo smo analizirali, insistirali na skoku, imali su devet ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu pet. Kada se pogleda statistika, imali su više šuteva za dva i tri, ali smo imali više slobodnih bacanja. Na kraju su imali više poseda od nas. Odnos izgubljenih naših i njihovih, tu su stekli prednost. Na kraju je važno ko ubacuje. Kad se vidi minutaža, dolazimo do toga da su pojedini igrači bili izuzetno opterećeni. Biće veoma važno da se ostali uključe. Sigurno da smo radili na skoku, insistiramo, svaki trening, svaki tajm-aut, se ponavlja da se ide na skok.

Iskusni strateg je podelio utakmicu na dva dela, jednim poluvremenom je zadovoljan, drugim ne, uz to je pozitivno ocenio doprinos Bruna Kabokla.

– Postoje trenuci kada igramo pametno, pogotovo u drugom poluvremenu. Imali smo dobijenu utakmicu, ali nažalost imate situacije da Džejms ubaci ta dva šuta. Ono što smo radili u napadu bilo je prilično pametno. Prvo poluvreme veoma loše, nismo bili strpljivi, u odnosu na jasne ciljeve koje smo postavili. Kaminski je nažalost povređen, kako će to da izgleda, ne znam. Bruno daje neverovatan doprinos. Neke komplikovanije napade ne želim da zovem zbog njega, ne želim da ga opteretim. Nisu sporni njihova agresivnost i želja. Pohvaljujem igrače.

Navijači su zaradili pohvale zbog atmosfere i kritike za uvrede na račun Saše Obradovića.

– Znate moj stav od prve sekunde. Protiv vređanja sam. Ovo je arena u kojoj treba da se podržava svoj tim. Činjenica je da je bilo toga i nisam saglasan sa time. Navodio sam poslednju utakmicu u plej-ofu ABA lige prošle sezone. Ta pobeda bila je važnija od ABA titule. Bilo je fantastično. Neverovatnu energiju nam daju, vetar u leđa u svakom trenutku utakmice. Ovakav ambijent nema niko u Evropi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet