EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Obradović: Panter me je zamolio da otkažemo trening

Još dva kola Evrolige dele nas od saznanja da li će Partizan u plej-in. Ne drže sve u svojim rukama, ali će sebi uvećati šanse ako dobiju dve utakmice, počevši od gostovanja Albi.

Za nas važna utakmica, naravno. Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonaki presing. Treba obratiti pažnju na i to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti im da iz te zonske odbrane postižu lake poene. To su neke najbitinije stvari. Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou da je dobijemo.

Nakon utakmice u Podgorici za vikend Željko Obradović je najavio jutarnji trening za neke igrače, sada je rekao da nije održan na molbu Kevina Pantera.

Ja sam najavio bio trening, zato što sam razmišljao da neki igrači koji nisu imali veći minutažu treba da u narednim utakmicama malo više pomognu timu. Međutim, to jutro posle utakmice, smo vrlo rano ustali i kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i ja sam im izašao u sustet. Eto to je to, inače praksa će biti da, bez obzira kakav je program, oni koji manje igraju na slobodan dan imaju trening

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet