EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Obradović: Postavljaću sebi pitanja celu noć

Kriza je dodatno produbljena, Partizan je izgubio neizvesnu završnicu i pred svojim navijačima, Bajern im je naneo peti vezani poraz u svim takmičenjima.

– Kao i u prošloj utakmici u Bolonji, imali smo kontrolu i nismo znali kako da završimo. Bili su pametniji u poslednjem minutu i zato su pobedili. Imali smo sve u našim rukama, bilo je lako da se dobije utakmica. Samo zahvaljujući našim greškama smo izgubili utakmice kao i u Bolonji. Nemoguće da se ovo izgubi kada imaš prednost koju imaš i kada si u situaciji da u normalnoj kontroli privedeš utakmicu kraju. Da su igrači pod stresom, ne bi vodili celu utakmicu.

Postavljalo se pitanje zašto crno-beli nisu pravili faul pre poslednjeg šuta Silvana Fransiska, njihov trener je razrešio i tu misteriju.

– Kako znate da nisam tražio faul? Uzmite snimak. Zvao sam Kevina u govorio ‘faul’. Kako nam je dao tri poena Virtus. Šta se radi na dva razlike? Jedino što ne smeš da dozvoliš tri poena. Faul i odlučuješ o svojoj sudbini. Ni ovakva atmosfera nije dovoljna za neke, ali šta da radim. Kad je ekipa u ovakvom momentumu, onda je trener odgovoran.

Tema su bili i defanzivno izdanje Frenka Kaminskog, te Bruna Kabokla, sa dvojice o kojima se postavlja pitanje prešlo se na Alena Smailagića.

– Nije da nisu mogli ništa da odbrane, nije to bilo toliko loše. Naravno da se uvek vodi računa o tome ko je na terenu. Smailagić je bio umesto njih, pa je napravio faul. Zbog čega, kad si u bonusu? Tako je, kako je. Bilo je dobrih momenata, bilo je loših. Fransisko je imao jedan šut za tri poena takođe u prvom poluvremenu. Taj koš je bitniji od poslednjeg? Kad šuter igra protiv tebe, napraviš faul, ako nisi u bonusu.

Puno je situacija koje je Željko Obradović napomenuo, a da ih njegovi košarkaši nisu prepoznali onda kad je trebalo.

– To može da se tumači na razne načine. Bili smo dovoljno agresivni, da smo pronalazili rešenja za tu njihovu specifičnu odbranu na picku. Poslednji napad koji smo imali, uključili smo najnižeg igrača, Edvardsa, preuzimanje, ostao je na Kaminskog i nismo spustili loptu. To je razlika 30 cm najmanje, što je suština ove igre. Nismo prepoznali, kada igrači ne prepoznaju, trener je kriv. Tako je ceo život.

Partizanovog trenera čeka neprospavana noć, sa zadatkom da nađe odgovor na pitanje kako izvući tim iz kanala.

– Jasno je da ako izgubimo pet utakmica zaredom da smo u krizi. Sve utakmice smo bili tu, osim Splita. U Monaku smo imali četiri razlike, onda primimo četiri najlakša poena. Pokušavamo sve, ali dođe trenutak da se zapitam šta dalje, šta bih još pametno mogao da uradim, da bi digao moral ovim igračima, sem posle Splita, kada smo analizirali, pričali nekoliko sati, ponavljali. Mogu da ulazim u detalje, ali se sve svodi na moj posao. Kad je tako, onda kreneš sam sa sobom da postavljaš pitanja, koja ću sebi da postavljam i večeras celu noć. Očigledno, neke stvari nisu dobri i ja ću o tome ozbiljno da razmišljam. Inače razmišljam i to očigledno nije dovoljno. Da vidimo šta nam je činiti, da bi bilo bolje. Imamo utakmicu u Laktašima i posle toga je Kup. U ovom trenutku ne mogu da odgovorim ništa. Znam da ceo život jedna lopta odlučuje. Lopta u prvom ima značaj kao lopta u poslednjem. Mogao je i Kevin da pogodi za tri poena, to su njegovi šutevi koje uzima, nije ubacio. I da Bruno nije pipnuo onu loptu, ne bi ušla. Sve se to ponavlja mnogo puta, šest utakmica na isti način, gde imaš sve u svojim rukama. Nije dovoljno, ajde da vidimo šta je dovoljno. Naravno, moram da se zahvalim navijačima na fantastičnoj atmosferi, jedino što mi se nije svidelo što su bacali papire, nema nikakvog smisla, pokazali su da su uz tim. Mogu samo da se zahvalim, što se tiče njihove strane je nestvarno. Nažalost, ni to nije dovoljno ovaj put.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet