ABAKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Obradović: Pravim i ja greške, ali dajem maksimum

Utakmica 17. kola AdmiralBet ABA lige između Partizana i Mege protekla je u izražavanju poštovanja ka liku i delu nedavno preminulog Dejana Milojevića.

– Naravno, glavna impresija je ovo što se desilo našem Dejanu. Mnogo je tužno i žalosno, ne bih da ponavljam što sam znao o njemu kao čoveku, igraču i treneru. Ovo što su navijači priredili večeras je pokazatelj ono što je Dejan bio. Najveća poseta u ABA ligi, zahvaljujući njemu, u njegovu čast. Sve ostalo je malo manje važno.

Morao je ipak trener crno-belih nešto kasnije da se vrati na bivšeg kapitena večerašnjeg domaćina i još jednom iznese utiske o poznanstvu sa njim.

– Bio je najveći borac, najsrčaniji sa kojim sam sarađivao. Svi ga znaju po tome kakva je ljudina bio, nema čoveka koji nije voleo da bude u njegovom društvu, od igrača, do navijača i drugih. Navijači su bili svesni kakav je Dejan bio čovek i igrao ne samo u Partizanu, nego svuda, pa potom se i bavio trenerskim poslom i ko zna koliko ga je lepih stvari čekalo još. Nažalost, desilo se šta se desilo.

Što se same utakmice tiče, Željko Obradović je prokomentarisao napadačko raspoloženje svojih izabranika.

– Prva četvrtina je bila izjednačena.. U drugoj smo igrali bolju odbranu, a napadački bili raspoloženi. Za dva 70 odsto, izvanredan šut za tri poena. Onda je logično da si na velikom broju poena. Najvažnije je da je prepoznata Mega i njen način odbrane. U ranijim utakmicama nismo tako reagovali. Bili smo rasterećeni, ali to je završena priča. Nova utakmica donosi nove stvari i sada probamo da spremimo Žalgiris, pa sve ostalo.

Podržana je inicijativa da se jedna od tribina imenuje po Milojeviću, potom je tema bila zdravstvena situacija.

– Svaka inicjativa koja ide u tom smislu je dobrodošla. Bez ikakve dileme. Šta kako i gde je pitanje. Sa moje strane sam za to. Vratili smo se iz Atine i odradili jedan trening. Konačno nismo imali probleme, Kevin koji nije putovao, oporavio se. U Atini je Naneli krenuo sa temepraturom na put, kao i stručni štab. Počeo je virus da vlada, oko mene imam prijatelje koji su bolesni. Čuvajte se, sreća da smo zdravi i da ćemo i tako nastaviti.

Upitan je Obradović da prokomentariše svoju karijeru iz ugla trenera koji je vodio pretendente na osvajanje Evrolige, pa se vratio u klub u kome je počeo karijeru.

– To koga sam vodio, naravno da to uvek dolazi od nekih ljudi kojima je cilj da neke stvari predstave kako njima odgovara. To je njihovo pravo. Ne obazirem se na to, imao sam svoju karijeru. Da mi je neko rekao da ću doći posle 30 godina i imati te stvari iza sebe… Nemoguće. Najvažnije da si zadovoljan samim sobom i dan danas se osećam kao kad sam došao kao trener početnik prvog dana. Još sam ambiciozniji i to mi predstavlja zadovoljstvo. Uvek ću davati sve od sebe, uz ogradu da pravim verovatno i ja greške, ali sam svestan da dajem maksimum u svakom trenutku.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet