EvroligaKošarka

Obradović: Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou

Ušao je Partizan u period kada je u usponu forme, nizu pobeda, to se mora potvrditi i sutra u 21 časa kada u okviru 17. kola Evrolige u srpsku prestonicu dolazi Monako.

Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for. Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovog puta mu čestitam zbog svega što radi sa klubom. Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Što se tiče ofanzivnog skoka, takođe. Igraju dosta specifično, sa mnogo igre jedan na jedan, zbog čega je Monako na začelju po broju asistencija. Ali, to je opet kvalitet koji imaju njihovi kreatori, da mogu akcije da završe i sami. Ključ utakmice je da probamo čvrstom odbranom da zaustavimo njihove najbolje igrače, koji imaju taj kvalitet da igraju jedan na jedan, kako bismo došli do još jednog dobrog rezultata.

Ne želi iskusni trener da fokus bude samo na Majku Džejmsu.

Nije samo Džejms. On je izuzetan igrač, svima je to jasno. Timskom odbranom moramo da odgovorimo na njihov individualni kvalitet. Biće neki igrači zaduženi za njega, ali on je izuzetan napadač i generalno ga je teško zaustaviti. Moramo da uradimo neke stvari, ali da ne zaboravimo i ostale igrače Monaka. Njihov kvalitet na svim pozicijama je izuzetan.

Obradović za ovaj meč računa na sve igrače, s izuzetkom sada već bivšeg člana, Gregora Glasa.

Svi su trenirali juče, očekujem ih i sada na parketu. Odradili su trening normalno i sve je u redu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet