ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Obradović: Sa kalendarom koji imamo roster od 14 igrača je minimum

Teško je reći kada su pripreme Partizana čekane sa ovoliko interesovanja, željni su navijači da za početak na taj način u akciji vide pojačani tim.

Krećemo sa radom. Danas je prvi trening, uglavnom su svi tu, fali nekoliko igrača. Aleksa je sa nama, ali ima povredu i ne može da trenira. Glas je posle igranja za slovenačku reprezentaciju dobio tretman od njihovog saveza kako bi sanirao povredu. Sa njim smo naravno u kontaktu. Pojedini momci igraju za reprezentacije, Madar za Izrael i Papapetru za Grčku. Svi ostali su tu. Prvih 15 dana ćemo biti u Beogradu, posle toga igramo prijateljske utakmice.

Zadovoljan je iskusni trener kako su igrači proveli period između sezona, usput dodao da se za sada ne očekuju novi potezi na tržištu.

Nije ništa u planu u ovom trenutku. Želimo da vidimo kako igrači izgledaju. Čitavo leto sam bio u kontaktu sa njima, znam da su mnogi trenirali, neki nisu ni pauzirali i to je dobro. Videćemo u kakvom su stanju. Odgovore na sva pitanja uvek da sezona. Videćemo kako ćemo da se spremimo i uđemo u važnu sezonu za nas. Partizan je posle toliko godina u Evroligi, a tu su naravno i ambicije u domaćim takmičenjima.

Što se tiče dosadašnjeg dela prelaznog roka, zadovoljan je urađenim.

Ekipa se pravi da bi izgledala kao ekipa. Tako smo reagovali i doveli igrače za koje mislimo da mogu da nam pomognu da budemo konkurentni u oba takmičenja.

Sa najviše pažnje čeka se nastup u Evroligi.

Prva ambicija je da naši navijači shvate da se Paritzan vratio u Evroligu i da probamo da budemo konstantni i damo maksimum na svakoj utakmici.

Pitanje svih pitanja je na koji način izboriti ostanak u elitnom takmičenju i naredne sezone.

Isti su načini, ništa se nije promenilo. Da li mesto u prvih osam garantuje plasman u Evroligu i naredne sezone? Neke stvari se još nisu iskristalisale u takmičenju, pa ćemo videti. Mislim da će sve biti kao i do sada.

Najavljuje Obradović da će pružiti priliku većem broju igrača, što se odnosi i na mlađe.

Partizan je prošle godine ubedljivo najviše davao šansu mladim igračima u celoj Evropi. Ovi igrači su apsolutno ravnopravni u svakom smislu, koliko imaju godina to me ne zanima. Moraju da znaju da igraju za Partizan i da daju sve od sebe. Svi će dobiti šansu, jer je Evroliga izuzetno naporna, sa kalendarom koji imamo roster od 14 igrača je minimum. To će vam biti jasno kada pogledate roster evroligaških ekipa. U januaru i februaru imamo po 12 utakmica, što je svaki drugi ili treći dan. To je naporno i svi će dobiti šansu. Od njih će zavisiti koliko igraju. Uvek ću isključivo gledati moj tim i klub. Ko je dobar, vredan i posvećen, njega ne zanima da li je Srbin, Letonac, Amerikanac – ako je dobar izboriće se za status. Posvećenim mladim igračima ne može da smeta niko, osim njih samih, da ne postanu dobri ili da postanu no što bi svi želeli. To od njih zavisi. Uvek je tako bilo i uvek će biti. Nekome ko je željan da igra dobru košarku i probudi se sa željom da napreduje i proba da dođe do nekih visina na kojima želi da bude – niko ne može da smeta.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet