MuškaOdbojkaVESTI DANA

Odbojkaši maksimalni i protiv Portorika

Druga pobeda na Svetskom prvenstvu – 3:0 (26:24, 25:21, 25:16).

Uvodni set večerašnje utakmice ličio je na onaj protiv Ukrajine. Niz od sedam poena u ranoj fazi meča, velika prednost, a onda kad se činilo da se ide ka tome da se set definitivno prelomi i povede kreću komplikacije. Korak po korak, rival je sve bliži, s kulminacijom da tri set lopte nisu iskorišćene, baš naprotiv, Portoriko je izjednačio. Ipak, u pravom trenutku, naši momci su zbili redove, nisu dozvolili preokret već su poveli.

Sličan početak i u drugoj deonici, rano se stiče prednost, ali se ovoga puta rano i gubi. Treba reći da su Portorikanci u prva dva seta retko, retko vodili, čak i kad je reč o minimalnoj prednosti. Ipak, stalno su držali priključak, namučili naš tim, doduše u drugom setu nisu uspeli da se izbore za neizvesnu završnicu. Na njihov niz poena, Srbija je odgovorila svojim, povelo se 15:11 i ta prednost nije ispuštana do kraja ovog perioda.

Slomljen je Portoriko i definitivno u ranoj fazi trećeg seta. Naši su furiozno ušli u ovu deonicu, poveli sa 9:3 i niti jednog trenutka do kraja utakmice nisu protivniku dozvolili ni pomisao da može da se vrati ili je bar zakomplikuje.

Najviše poena u našem timu sakupio je Atanasijević, 12, istakavši se i odličnim servisom, Ivović je osvojio jedan manje. Među Portorikancima istakao se Vidal Klistan sa 16 poena. Naredni meč naša selekcija igra u sredu, od 17.30., protivnik je Tunis.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet