EvroligaKošarkaVESTI DANA

,,Odbrana nije filozofija, to je stvar volje, otac bi trebalo da razgovara sa Tristanom“

Veliku pobedu Partizana nad Fenerbahčeom u sedmom kolu Evrolige prokomentarisao je Vlade Đurović, izdvojio Danila Anđušića kao čoveka odluke.

– Neverovatna i velika pobeda. Partizan je neke utakmice gubio na ovaj način, nesrećno i sada mu se to vratilo. Mnogi će reći da ima još da se igra, ali da je Partizan izgubio i ovo, imao bi minimalne šanse da uđe među Top 8. Nije još ništa rešeno, mnogo ima da se radi za oba srpska kluba. Pričao sam sa nekim ljudima, moje mišljenje je da je meč rešio Danilo Anđušić. U poslednjoj deonici uhvatio je skok u napadu, vratio Pi-Džej Doužeru za trojku, pa dao jednu pored klupe rivala. Pogodio je i dva penala, imao asistenciju za zakucavanje Alena Smailagića. Uradio je dosta toga dobrog.

Željko Obradović je posle utakmice pohvalio Tristana Vukčevića za ofanzivni učinak i poručio da će za veću ulogu morati da popravi odbranu.

– Slažem se sa Željkom u potpunosti. Nije promašio nijednu loptu, pogodio je i penale, dvojke i trojke, baš kao u Splitu. Dugo ne igra i onda je pitanje zašto je sjajan u napadu, a odmaže u odbrani. Ne mogu da verujem, ta visina, raspon ruku, to je nešto kao Viktor Vembanjama. Nije toliko visok, ali ima raspon da je to strašno. Umesto da lupi dve, tri rampe, da ima sedam, osam skokova… Njegov otac Duško je bio sjajan košarkaš u Grčkoj, ovaj mali je viši od njega. Morao bi da razgovara sa njim. Odbrana nije filozofija, to je stvar volje. Žao mi ga je, uzalud gubi vreme, kad ga vidim na klupi ili iza, praktično u publici kao 13. igrač, mene srce boli.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet