MuškiRukomet

Oglasio se selektor Đerona nakon učešće na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Srbije su sjajno počeli na Evropsko prvenstvo, odmah na startu su pobedili Ukrajinu, ali nakon toga slede dva vezna poraza od Hrvatske i Francuske, koji su bili ključni da se Srbija ne plasira u narednu fazu takmičenja.

Ali treba napomenuti da su imali dosta problema zbog pozitivnih rezultata na virus korona, a sastav tima menjan je i tokom takmičenja.

Oglasio se i selektor Toni Đerona koji je izjavio da je bilo dobro iskustvo za sve u timu, kao i da mora još mnogo da se radi.

„Utakmica protiv Francuske je trajala samo jedan minut. Posle tri vezane odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da nađemo rešenja, ali on je izvanredno branio, čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim je tada potonuo. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, pokažemo ljudima kako želimo da nastavimo da se borimo… Ipak, Francuzi su pokazali zašto su olimpijski šampioni, bili su mnogo bolji od nas. Mi moramo da nastavimo da radimo, a nadam se da nas u narednim aktivnostima kovid neće ubiti kao ovog puta“

“Celokupno gledano, bilo je ovo dobro iskustvo, ali potrebno nam ga je više. U našem timu su samo sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Za godinu dana smo odigrali samo deset utakmica, uključujući tri na ovom turniru. To nije dovoljno, moramo da radimo mnogo više. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa kovidom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet