EvroligaKošarkaVESTI DANA

Otkriveni evroligaški budžeti – Zvezda na dnu!

U regionu je priča o budžetima tema koja se provlači kroz čitavu sezonu. Sada nam jedan od poznatijih evropskih medija BasketNews na čelu sa Donatasom Urbonasom donosi najnovije informacije povodom evroligaških budžeta u koje se ubraja i regionalni predstavnik – Crvena zvezda!

Prema istraživanjima tog portala najveće budžete očekivano imaju španski predstavnici – Real Madrid i Barselona. Madriđani imaju ukupan budžet od 44 miliona, dok 19.2 miliona od toga ide na plate igrača i stručnog štaba. Katalonski gigant s druge strane ima 43.5 miliona ukupnog budžeta, a 18.8 miliona daje na plate. Ono što je posebno zanimljivo jeste to da Barsa i Real nisu timovi koji najviše novca daju na plate, iako imaju najveće budžete. To je ekipa CSKA, koja za plate izdvaja čak 22 miliona uz ukupan budžet od 33 miliona.

Naše pratioce svakako najviše zanima situacija oko Crvene zvezde. Kako prenosi ovaj izvor, crveno – beli imaju ukupan budžet od 8.4 miliona, a od toga 5.2 ide na plate Dejana Radonjića, njegovog stručnog štaba i igrača regionalnog predstavnika. Ove cifre Crvenu zvezdu svrstavaju na samo dno lestvice budžeta, a pretposlednje mesto pripada grčkom Panatenaikosu koji za plate igrača i stručnog štaba daje 300.000 više od crveno – belih.

FOTO: BasketNews.com
Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet