Projekti

OTVOREN JOŠ JEDAN KOŠARKAŠKI TEREN U ČAČKU

U četvrtak, 5. oktobra 2023. godine u 13 časova, svečano je otvoren košarkaški teren, koji je školi u sklopu velike društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“, poklonila kompanija Mozzart, kao 98. po redu.

Teren je otvoren u prisustvu velikog broja ljubitelja sporta, predstavnika grada i sportskih udruženja, ŠU Čačak, zaposlenih, predstavnika medija i  vlasnika kompanije koji su ovu donaciju posvetili uspomeni na svog oca, koji je svoj radni vek proveo u školi kao profesor fizičkog vaspitanja i sa košarkaškim ekipama škole osvojio nekoliko medalja na republičkim prvenstvima.

Program je intoniranjem himne otvorila učenica 7/1 odeljenja Dunja Verbić, posle čega su na teren profesori fizičkog vaspitanja izveli odeljenja koja su u sklopu javnog časa prikazala spretnost i veštine u košarci.

 Program su vodili Slobodan Šarenac i Miljan Milićević, intervjuišući prisutne predstavnike škole, grada, košarkaše, kao i kolege i direktora koji su radili zajedno sa profesorom Čakajcem. Svaki postignut pogodak u toku javnog časa je imao novčanu vrednost, tako da su predstavnici kompanije na kraju programa, učenici naše škole koja je na lečenju, poklonili 200 000 dinara.

 Učenica 8/4 Mina Grujović je prigodnim tekstom podsetila prisutne na brojne uspehe koje su košarkaši imali u poslednjih trideset godina. Poseban akcenat je dala na košarkašku ekipu učenika  OŠ,,Vuk Karadžić koja je je u martu ove godine osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju, na Srebrnom jezeru i plasirala se na Školarijadu. Učešće na ovom Svetskom prvenstvo uzelo je 2 200 učesnika, a kako svoju školu, tako isto i  Grad Čačak predstavljali su: Luka Ajdačić, Andrija Šušić, Mihailo Milovanović i Mihailo Radivojević.  Školarijada se održava u Brazilu u periodu od 20. – 26. Avgusta odakle se “Basket ekipa” OŠ Vuk Karadžić vratila sa osvojenim šestim mestom.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet