ABAEvroligaKošarka

„Ovo nije znak za uzbunu“

Ekipa Crvene zvezde će ovog leta pretrpeti značajnije promene. Klub su napustili Dejan Davidovac, Ostin Holins, od danas je i Nikola Kalinić slobodan u izboru nove sredine, dok se strateg crveno-belih, Dejan Radonjić nalazi u Atini na pregovorima sa grčkim Panatinaikosom.

Doskorašnji juniori crveno-belih, Luka Vudragović , Ognjen Matović i Andrija Vuković potpisali su četvrogodišnje ugovore sa FMP-om, a direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević smatra da nema razloga za panikom.

„Nema razloga da se diža prašina. Da podsetim zaboravne, sličan put su prošli Ognjen Dobrić i naš doskorašnji član Dejan Davidovac. Tu se lista ne završava, Marko Gudurić, Nikola Rebić, Stefan Lazarević, Aleksa Uskoković, Dušan Ristić, samo su neka od imena. Pomenuta trojica su talentovana deca, koja su trenirala sa našom seniorskom ekipom, kao i trenutni rekonvalescent i vršnjak, Nikola Topić. Procenjeno je da im je potrebna sezona u ABA ligi, u jakom klubu, jer još fizički nisu za sve ono što nosi takmičenje u Evroligi. Ne volim taj izraz, ali u takvoj konkurenciji, tamo bi ih „polomili“. Zvezda ovo ne radi prvi put. Neki mladi igrači su se ranije snašli, vratili na Mali Kalemegdan, nečije karijere krenule drugim putem, sve je to deo standarne prakse„.

„Ništa u tome nije spektakularno. Oni u novoj klupskoj sredini dobijaju ozbiljan rad, mogućnost veće minutaže, da probaju da osete i, igraju viši takmičarski nivo. Oni su do sada igrali Juniorsku i Prvu srpsku ligu, a sada će videti koliko fizički mogu da odgovore višem nivou. Jer, FMP će, pored ABA lige, ako prođe kvalifikacije, igrati i u FIBA ligi šampiona. U tom uzrastu je najvažnije da imaju šansu da igraju i napreduju. Niko još nije postao igrač tako što je samo trenirao i grejao klupu.“ – rekao je Vasiljević za Sport Klub.

Ponavlja da nema mesta raznim spekulacijama i širenju pograšne slike.

„Kada je Čarls Dženkins, naš bivši igrač, potpisao za FMP, nema ko me nije zvao da ispita situaciju, pa otkud sad to, pa šta se iza toga krije… A neki su odmah selili Ognjena Kuzmića u Železnik. Pravi se ‘događaj’ od odlaska nekoliko prvotimaca, pa to je deo košarkaškog profesionalizma. Nije potrebno da na ovakav način ‘brinu’ o Zvezdi, koja je veća od svih nas,“ poručio je Vasiljević.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet