FudbalLiga šampiona

Ovo se ne viđa tako često: Real demantovao Anćelotija

Real Madrid je izdao saopštenje povodom učešća na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine. Nakon izjave trenera Karla Anćelotija, koji je kritikovao nagradni fond takmičenja uporedivši ga sa zaradom kluba za jednu utakmicu, pojavile su se spekulacije koje su privukle veliku pažnju javnosti.

Takmičenje će izgledati kao pravo Svetsko prvenstvo reprezentacija: biće 32 učesnika sa svih kontinenata. Anćelotu j u intervjuu za „Il Đornale“ rekao da Real nema nameru da učestvuje na šampionatu!

FIFA može da zaboravi na to. Fudbaleri i klubovi neće učestvovati u tom takmičenju. Samo jedna Realova utakmica vredi 20.000.000 evra, a FIFA želi da nas „nagradi“ tom sumom za ceo turnir. Negativno! Poput nas, još nekoliko klubova će odbiti pozivinicu – rekao je Karlo Anćeloti.

Kako bi prekinuli spekulacije, Real Madrid je pisanom formom u vidu saopštenja, potvrdio da će učestvovati na turniru koji će se održati u julu 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama:

Real saopštava da učešće kluba na novom Svetskom klupskom prvenstvu koje organizuje FIFA u predstojećoj sezoni 2024/2025 nije dovedeno u pitanje. Stoga će se naš klub, kako je i planirano, takmičiti u ovom zvaničnom takmičenju koje dočekujemo sa ponosom i najvećim entuzijazmom da nateramo milione navijača širom sveta da ponovo sanjaju o novoj tituli – stoji u saopštenju kluba.

Ovo jasno pokazuje odlučnost Real Madrida da se takmiči u ovom novom projektu pod okriljem FIFA , uprkos kritikama vezanim za nagradni fond.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet