Klađenje

OVOG VIKENDA JE ODRŽAN 10. TRIBALON NA ZLATIBORU

Jubilarna deseta po redu trka izdržljivosti, Tribalion OCR, je organizovana tokom vikenda 23. i 24. septembra 2023. godine na Torniku, jednom od najlepših predela Zlatibora. Više od 2.000 rekreativaca i sportista iz celog sveta je imalo priliku da se takmiči i istestira granice sopstvene izdržljivosti.

Učesnike je na putu do cilja očekivao spoj trčanja u prirodi i prepreka po meri svih onih koji su želeli da pomere svoje limite. Jesenja Tribalion trka ove godine nosi simboličan naziv “Embrace Tradition“ (Prigrli tradiciju), sa namerom da istakne značaj srpske tradicije i pravih vrednosti sa ovih prostora, za šta se zalaže i zvaničan beting partner događaja, kompanija AdmiralBet.

Na opšte zadovoljstvo organizatora i takmičara, vreme je poslužilo učesnike i trka je održana bez smetnji. I ove godine je Tribalion potvrdio zašto važi za najmasovniju trku sa preprekama u regionu, a u okviru jesenje trke učesnici su ponovo mogli da se oprobaju na dve rute – Tribalion Challenge u dužini od 21 kilometar sa 35 prepreka i Tribalion Green u dužini od 12 kilometara i 25 prepreka, dok je organizovana i trka za najmlađe, Tribalion KIDS.

Poput prethodnog Tribaliona koji je održan sredinom maja, Sport Klub je emitovao prenos trke uživo, a najbrži učesnici jesenje Tribalion Green trke su Dijana Stanišić i Miloš Rajičević u Elite kategoriji, odnosno Jelena Stojiljković i David Čelić u Open kategoriji. Na Tribalion Challenge trci pobednici u kategoriji Elite su Vera Urdarevska i Matija Cuković, dok su najbrži u kategoriji Open bili Dunja Lubarda i Obrad Babić.

Iako takmičarskog duha nije manjkalo, fokus ove trke ipak nije samo na pomeranju granica izdržljivosti, već i na upoznavanju novih ljudi i druženju u prirodi. Više o samom događaju i atmosferi koja je vladala tokom prethodnog vikenda možete pronaći na sajtu tribalion.rs ili na Instagram stranicama @tribalion i @admiralbet_kladionica, a u planu je i organizovanje zimskih trka na kojima bi učestvovalo manje ljudi.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet