ABAEvroligaKošarka

Panter: Bio sam spreman da se žrtvujem, mnogo treniram, to je bio moj stav od malih nogu

Kapiten Partizana je gostovao u emisiji Oni vole Srbiju i govorio o velikom broju tema, uglavnom o ranoj fazi svog života i karijere.

– Meni lično bilo je lepo. Igrao sam košarku napolju svaki dan, išao sam u školu i živeo kao svako normalno dete. To je bila moja rutina, ništa spektakularno nisam radio. Samo sam želeo da budem napolju i da po ceo dan igram košarku. Tako je izgledalo moje detinjstvo. To inače radi veliki broj dece u Njujorku. Samo želiš da budeš napolju, ja sam odrastao na košarkaškom terenu. Nisam se mnogo promenio, isti sam bio kao i sada. Miran i nekako u svom svetu. Gledao sam da se prilagodim situaciji. Sve je bilo poprilično mirno, voleo sam sport, išao u školu i to je u suštini to. Nismo bili bogata porodica, roditelji su radili svaki dan i trudili su se da me sklone sa ulice i da imamo krov nad glavom. U Bronksu moraš da budeš jak, ako ne vodiš računa, loše stvari mogu da ti se dese. Prosto da budeš svestan situacije, kada je vreme da se ide kući, da ti ideš kući. Vrlo lako se nađeš na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Interesantno je da Kevin Panter nije jedini član porodice koji nastupa u regionu, njegov brat je u Bosni i Hercegovini.

– Šest godina sam stariji od njega, prošao sam kroz mnogo više stvari nego što je on, generalno i u životu i u košarci trudio sam se da mu prenesem znanje i iskustvo. Ako može da se spreči da se neke stvari dese ili nešto loše. Čujemo se svaki dan. Kada je bio na koledžu, ja sam došao u Evropu. Neverovatno je da smo obojica postali profesionalni košarkaši. Trenirali smo zajedno celo leto. Više puta sam mu rekao da može da računa na mene, za sve što mogu da mogu mu pomognem.

Sjajni bek se prisetio i anegdote sa koledža, vremena kada je osporavan, što je iskoristio kao dodatnu motivaciju da uspe u nameri da postane ozbiljan košarkaš.

– Rekao mi je da nikada neću uspeti kao košarkaš. Kevin Tomas je bio moj trener na fakultetu, a njegov pomoćnik Džoš Eš je izgovorio da nikada u životu neću dostići ozbiljan nivo. To se dogodilo na prvoj godini i shvatio sam to lično. Iskoristio sam to kao motivaciju. Imao sam u glavi samo njegove reči i nastavio da radim. Mnogo su me pogodile te reči, ali danas imamo izuzetno lep odnos. On zna šta je rekao, ali iskreno mene to sada ne zanima. Tada sam bio nezreo i shvatao sam to drugačije. Kad malo bolje razmislim o sebi u tom periodu i nisam imao neki kvalitet. Neću reći da me slagao, ali iskoristio sam te reči da napredujem, Samo sam sebi govorio da ću raditi mnogo. Svako ima svoju priču. Ja nisam imao druge opcije, oduvek sam video samo košarku i hteo sam da igram NBA ligu. O evropskoj košarci nisam znao ništa. Bio sam spreman da se žrtvujem, mnogo treniram, kasno dolazim kući iz teretane. To je bio moj stav od malih nogu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet